© GVA

Levensgevaarlijk fietspad pas veiliger na 2017

De belangrijke herinrichting van de N10 (Liersesteenweg) in Berlaar-Heikant, Beerzel en Heist-op-den-Berg dreigt nog maar eens vertraging op te lopen. Er moeten bijkomende onteigeningen worden uitgevoerd.

Bert Provoost, Chris Van Rompaey

Het project draait om 9,25 kilometer nieuw fietspad langs de Liersesteenweg, goed voor een investering van 9,5 miljoen euro. Fietsers moeten er zich vandaag nog altijd op het belachelijk smalle fietspad wagen, op slechts enkele centimeters van het drukke verkeer op de gewestweg. Vlaanderen heeft al langer toegezegd om de nodige financiële middelen te reserveren. Maar de uitvoering van het complexe dossier loopt niet van een leien dakje.

“Er moeten wijzigingen gebeuren aan het onteigeningsplan. Die zijn niet onoverkomelijk, maar het zorgt weer voor vertraging”, bevestigt de Heistse schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a). “Wat de exacte gevolgen zijn voor onze timing is nu moeilijk in te schatten. Dat hangt af hoe vlot de onteigeningen verlopen. Hopelijk kunnen we nog in 2017 beginnen met de werkzaamheden. Maar dan mag er echt geen tijd meer verloren gaan in dit belangrijke dossier.”

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER