CLUBNIEUWS. AA Gent plukt alweer talenten weg bij Anderlecht, KVO wil Gerkens

© AA Gent

AA Gent heeft opnieuw toegeslagen: de Buffalo's plukken twee talenten weg bij Anderlecht. Pieter Gerkens (STVV) staat intussen in de belangstelling van KV Oostende, terwijl Beerschot-Wilrijk een middenvelder van Zulte Waregem hoopt binnen te halen. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

vdm, ssg, ldh, krli, rpo, jcs, rco

AA Gent plukt alweer talenten weg bij Anderlecht

AA Gent heeft de 16-jarige middenvelder Nicolas Raskin en de 16-jarige doelman Jeremie Luvovadio weggeplukt bij Anderlecht. Vooral Raskin (de zoon van Thierry Raskin, ex-Cercle Brugge) is een toptalent. Anderlecht plukte hem twee jaar geleden zelf weg bij Standard en hij werd gezien als de toekomst van het Anderlecht-middenveld. Raskin draagt de aanvoerdersband bij de nationale U16. Hij tekende in Gent voor drie seizoenen. Anderlecht is nu al vijf talenten kwijt uit het geboortejaar 2001 (doelman Maxime ­Delanghe en middenvelder Andy Koshi aan PSV en middenvelder Evangelios Patoulidis aan Standard). Dat doet pijn.

“Wij vinden het jammer dat Raskin vertrekt”, zegt Jean Kindermans, hoofd opleidingen bij Anderlecht. “Hij is het ons woensdag komen zeggen. Vroeger werden we vaak het slachtoffer van clubs in het buitenland die jeugdspelers kwamen wegplukken, nu steeds vaker ook van in België. Gelukkig kan ik zeggen dat de overgrote meerderheid wel blijft kiezen voor Anderlecht. Men is Musonda en Januzaj ook komen weghalen en wij hebben die vervangen door Tielemans en Dendoncker. Wij zullen nu ook waardige vervangers zoeken voor de talenten die zijn vertrokken.”

Er woedt een ware talentenstrijd onder de Belgische topclubs. Gent-directeur Louwagie kondigde ­begin vorige maand in deze krant aan dat hij toptalenten bij andere Belgische clubs zou “pikken”, net ­zoals zij jarenlang bij hem hadden gedaan. Anderlecht kondigde aan niet meer mee te gaan in het opbod van ­allerlei voordelen en geldsommen. Eerder haalde AA Gent de broertjes Franck (14) en Stanis (11) Idumbo-Mazembo weg bij Club Brugge.

Oostende wil Gerkens, STVV minstens 2 miljoen

Pieter Gerkens staat in de interesse van KV Oostende. De 21-jarige middenvelder verliet RC Genk in januari 2016 voor STVV en ontbolstert daar nu als PO2-topschutter met acht goals. “Maar Oostende heeft Gerkens individueel benaderd, dat mag niet”, zegt STVV-eigenaar Roland Duchâtelet. “We zijn altijd bereid te luisteren. Dat hij niet weg mag onder de 2 miljoen? Het bedrag ligt in die orde van grootte.”

KVO hoopt verder Landry Dimata (knie) en Sebastien Siani (lies) speelklaar te krijgen voor de barrage tegen de winnaar van het duel Genk-STVV. Het is nog niet zeker of Proto het doel verdedigt. KVO maakt eerstdaags de contractverlenging van trainer Yves Vanderhaeghe tot 2020 bekend. Ook de technische staf krijgt een gelijkaardige contractverlenging.

Bij Genk komt Sebastien Dewaest dit seizoen niet meer in actie door kniepijn.

Beerschot wil Essikal

Karim Essikal (Zulte Waregem) geniet interesse van Beerschot Wilrijk uit de 1ste klasse B. Hij werd uitgeleend aan Moeskroen.

Contractverlenging bij Malinwa

Elias Cobbaut verlengde tot 2021 bij KV Mechelen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen