Slijmerige goedje in flesje cola blijkt geen beestje

© rr

Het slijmerige goedje dat een vrouw uit Zelzate in een flesje Freeway Cola vond, blijkt een schimmel. Dat concludeerde een labo na onderzoek.

mco

De vrouw uit Zelzate vond het vieze slijmerige goedje begin deze week in een flesje Freeway Cola dat ze kocht in het plaatselijke filiaal van Lidl. De vrouw kwam tot de akelige ontdekking toen haar kinderen van twee en zes jaar iets voelden toen ze van het flesje dronken. De vrouw bracht de inhoud naar een dokter, die het op zijn beurt naar een labo stuurde. Zij concluderen nu na onderzoek dat het om een schimmel gaat.

“Het staat inderdaad zwart op wit dat het een schimmel is, maar ik vind dat toch vreemd. Het heeft toch duidelijk een mondopening en een oog?”, zegt de vrouw. Beestje of schimmel, het hoort alleszins niet thuis in een flesje cola. En dat vinden ze uiteraard ook bij Lidl. “We hebben de vrouw ondertussen al gehoord en wachten nu op de officiële resultaten van het labo. Op basis van die gegevens zullen wij ons intern onderzoek verderzetten en kunnen we hopelijk te weten komen waar de schimmel zich heeft gevormd”, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt van Lidl. “De flesjes worden gevuld bij onze producent in Duitsland. De flesjes komen binnen in kleine bolletjes en worden in een afgesloten ruimte opgeblazen en vervolgens gevuld. Het is dan ook de eerste keer dat we melding krijgen van zo’n vondst in een flesje Freeway Cola”, zegt Colbrandt.

Lidl zal de zaak de komende dagen persoonlijk afhandelen met de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen