© GOYVAERTS/GMAX Agency

Jaric Schaessens is aan zijn vierde seizoen op het Kiel bezig: “Concurrentie maakt je mentaal sterker”

Samen met Tom Pietermaat is Jaric Schaessens het langst in dienst van KFCO Beerschot Wilrijk. Zij beginnen aan hun vierde seizoen op het Kiel. Vanavond (19.30u) spelen ze aan het Universiteitsplein in Wilrijk een oefenwedstrijd tegen Knokke.

hugo Fret

Hoe verliep je voorbereiding tot nu toe?

Jaric Schaessens: “Ik mag absoluut niet klagen. Ik miste geen enkele training en voel me fysiek sterk. Ik wist natuurlijk van vorig seizoen al een beetje wat ons tijdens die eerste trainingsweken te wachten stond. Daarom heb ik me de laatste weken van mijn vakantie al een beetje voorbereid. Bovendien was onze vakantie vrij kort: amper een maand. De basisconditie van vorig seizoen was nog niet helemaal verdwenen. Enkele nieuwkomers hebben de voorbije weken wel even moeten slikken.”

De concurrentie zal, zeker op het middenveld, dit seizoen nog zwaarder worden?

“Dat schrikt me niet af. Het is een cliché, maar concurrentie is nu eenmaal nodig. Het houdt iedereen extra scherp tijdens de trainingen en de wedstrijden. Ik kan alleen maar hard werken en me positief laten opmerken, zowel op training als tijdens de speelminuten die ik krijg. Bovendien maakt concurrentie je mentaal sterker.”

Tegen STVV en AA Gent leverden jullie stevige repliek. Tegen Oosterzonen bleek jullie prestatie veel moeizamer. Heb je daar een verklaring voor?

“Het is altijd leuk om tegen hogere gequoteerde ploegen te spelen. De uitdaging om je daarmee te meten, is groter, maar dergelijke elftallen komen niet om alleen te verdedigen. Zij nemen zelf initiatief en proberen het spel te maken. Daardoor ontstaat meer ruimte dan tegen ploegen die in de eerste plaats aan verdedigen denken om de schade te beperken en zo weinig mogelijk doelpunten te incasseren. Daarom zijn wedstrijden tegen eersteklassers vaak ook leuker voor de toeschouwers. Het is echter goed dat er afwisseling zit in ons oefenprogramma. Tijdens de competitie zullen we ook wel verdedigend ingestelde ploegen te bekampen krijgen.”

Jullie oefenen verschillende systemen in. Verschillen de opdrachten voor jou individueel ook?

“De coach probeert telkens duidelijk te maken wat hij verlangt. Ik tracht die opdrachten, op welke positie dan ook, zo goed mogelijk en met zo veel mogelijk overtuiging uit te voeren.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners