© marc peeters

Broodjes en cava tegen duchenne

Het ontbijt voor Sander lokte gisteren opnieuw ruim 1.400 hongerige magen naar de zaal De Vrede in Sint-Jozef Olen. De sympathisanten kwamen niets tekort.

mph

Verschillende broodjes, eitjes, beleg, salades, fruit, koffie, thee en cava. Het ontbijt van Sander was op zijn minst ruim en hartelijk te noemen. Om iedereen een plaats te geven waren in De Vrede en de aanpalende school niet minder dan zes zalen en zaaltjes ingericht om de voeten onder tafel te schuiven. Sander (12) zelf nam plaats aan het onthaal. “Het is plezant dat er opnieuw zoveel mensen opdagen.” De jongen heeft de ziekte van Duchenne en de opbrengst van het ontbijt gaat naar het Rondou-fonds. Dat financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte.

Limiet

Voor de tientallen vrijwilligers die zich uit de naad kwamen werken, wordt het gebeuren stilaan routine. “We hebben inderdaad al wat expertise”, zegt ­Steven ­Stappaerts, de vader van de kleine Sander. “Maar het blijft keihard werken en daarvoor kunnen we onze vrijwilligers niet genoeg bedanken. Het is wel zo dat we met 1.400 eters echt aan onze limiet zitten. Nog meer mensen toelaten, wil zeggen dat we aan kwaliteit moeten inboeten en dat is geen optie. Kijk maar rond, iedereen is tevreden en dat willen we zo houden.”