Sacha ‘Borat’ Cohen mag dan toch film over Freddie Mercury maken

© rr

Het houdt Hollywood al zeven jaar in de greep: zal de controversiële ster Sacha Baron Cohen de biografie van Queen-zanger Freddie Mercury verfilmen? Nadat de resterende bandleden eerder hun veto tegen Cohen hadden uitgesproken, heeft de ster uit ‘Borat’ en ‘Ali G’ nu toch een overeenkomst bereikt. Hij zal de film schrijven, regisseren, produceren én de hoofdrol spelen.

sdv

Cohen lanceerde zijn plannen al zeven jaar geleden. Hij leek voor veel filmliefhebbers de gedroomde acteur voor de rol van de excentrieke zanger, maar toch leek het er nooit van te zullen komen. Eerst spraken de nog levende bandleden een veto tegen Cohen uit. Ze vonden het niet passen dat de man die met ‘Borat’ en ‘Ali G’ de grenzen van de goede smaak opzocht, nu aan de legendarische zanger gestalte zou geven.

Cohen wist hen toch te overtuigen, maar daarna stapte hij twee jaar geleden zelf uit het project. De band wilde het verhaal van Mercury en Queen te veel idealiseren vond hij, terwijl hij zelf de onverbloemde waarheid wou brengen. Ook de regisseurs die Cohen aanbracht, werden door de band weggestemd.

Na bemiddeling van Queen-manager Jim Beach lijkt er nu toch een akkoord te zijn. Dat kondigde Beach zelf aan op de Artist and Manager Awards. ’Jullie hebben de afgelopen zeven jaar waarschijnlijk de saga rond de biopic van Freddy Mercury gevolgd. We hebben een belangrijke doorbraak bereikt nu we Sacha Baron Cohen konden overtuigen om de film te schrijven, produceren, regisseren, en hij zal ook de hoofdrol vertolken.’

Cohen heeft zelf nog niet gereageerd, over een timing voor het project is nog niks bekend gemaakt.

Freddie Mercury overleed in 1991 aan de gevolgen van AIDS. Met Queen maakte hij talloze wereldhits als ‘We Will Rock You’, ‘Another One Bites the Dust’ en ‘Bohemian Rapsody’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen