© Lisa Van Damme; LVD

Fietsster (26) in levensgevaar na botsing in Antwerpen

Een 26-jarige vrouw uit Antwerpen is vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval waarbij ze botste met een personenwagen. Dat meldt de Antwerpse politie zaterdag. Eerder op de dag werd een vrouw gewond aangetroffen aan een fietserstunnel. Daar is mogelijk sprake van vluchtmisdrijf van een bromfietser.

De 26-jarige vrouw fietste rond 18.45 uur op het kruispunt van de Alfons De Cockstraat en de Van Peenestraat. De fietsster botste met de linkervoorzijde van een personenwagen, waardoor ze over de motorkap werd geslingerd en op de voorruit terechtkwam.

De vrouw raakte zwaargewond en werd na interventie van een MUG-team naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat het slachtoffer in levensgevaar verkeerde, ten gevolge van een klap tegen het hoofd. De toestand van het slachtoffer is sindsdien niet verslechterd.

Eerder op de dag, om 6.30 uur, vond een getuige een 21-jarige gewonde vrouw aan de Spoorweglaan. Aan de hulpverleners, die haar naar het UZA voerden, kon de vrouw nog vertellen dat ze bij het verlaten van de tunnel door een bromfiets werd aangereden, die vervolgens zou zijn doorgereden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER