© rr

Afscheid van Belgisch slachtoffer van aanslagen Parijs

In Luik hebben zaterdagochtend meer dan 350 mensen afscheid genomen van Milko Jozic. De 47-jarige ingenieur kwam bij de aanslagen in Parijs op 13 november om het leven, samen met zijn 26-jarige vriendin Elif Dogan. Het koppel van Turkse origine leefde sinds enkele maanden in de Franse hoofdstad.

Milko Jozic stond bekend als een levensgenieter en dat was ook de rode draad doorheen de ceremonie zaterdag. Een tiental familieleden en vrienden nam het woord, en beschreef de Luikenaar als een intelligent persoon, die een cynisch gevoel had voor humor en die graag feestvierde. “Drink wijn en leef vrolijk”, is de spreuk die zowel Jozic als Dogan typeert.

Elif Dogan werd donderdag al begraven in Luik. Hun lichamen waren pas woensdag vrijgegeven, tien dagen na de aanslagen.

De ceremonie zaterdag, die los stond van enige religie, duurde een halfuur. Burgemeester van Luik Willy Demeyer was aanwezig, maar nam niet het woord.

Bij de aanslagen in Parijs kwamen drie Belgen om het leven. Het derde slachtoffer is een 28-jarige man die ook de Franse nationaliteit heeft. In totaal kostten de aanslagen aan 129 mensen het leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER