Héctor Moreno

84' Wissel

in: Jürgen Locadia
out: Andrés Guardado
Start wedstrijd 14:31 Plaats Rotterdam Stadion De Kuip Toeschouwers 47 500 Scheidsrechter Bas Nijhuis

Doellijntechnologie en flater PSV-doelman houden Feyenoord op titelkoers

Feyenoord heeft zijn titelambities nog wat kracht bij gezet. De Rotterdammers hebben de topper tegen de nummer drie in de stand gewonnen. PSV verloor met 2-1, na een warrig doelpunt in de slotfase. Dankzij de doellijntechnologie werd de goal van Van der Heijden goedgekeurd.

De start was uitstekend voor de thuisploeg. Kongolo bediende Toornstra en die zette Feyenoord al na negen minuten op voorsprong. PSV kon daar voor de rust niets meer aan veranderen, de lampenclub kwam niet tot scoren. Dat lukte na de pauze wel. Pereiro zorgde ervoor dat de stand weer in evenwicht was. Ondertussen liet Elia zich opmerken met een heerlijke dribbel.

De leider in de Eredivisie leek op zuur puntenverlies af te stevenen, maar kon in de slotfase dan toch juichen. Verdediger Van der Heijden kopte acht minuten voor tijd de winnende treffer (net) over de lijn. Scheidsrechter Nijhuis profiteerde bij die laatste treffer van doellijntechnologie, om te kunnen bevestigen dat de bal wel degelijk binnen was. Extra pijnlijk voor de ploeg uit Eindhoven: uit de herhaling blijkt dat het doelman Zoet is die de bal uiteindelijk net over de lijn trekt. Voor de Rotterdammers is het al van 1999 geleden dat ze nog eens de landstitel mochten vieren. Dit seizoen lijkt het er eindelijk opnieuw van te komen. Huidig landskampioen PSV is na de nederlaag uitgeschakeld.

Concurrent Ajax blijft wel in de nek hijgen van Feyenoord. Dolberg bracht de Amsterdammers halverwege de eerste helft op voorsprong door een afgeweerd schot van Klaassen in doel te tikken. Heracles reageerde nauwelijks twee minuten later via Samuel Armenteros (ex-Anderlecht). De Zweed bracht de bezoekers op gelijke hoogte met een knappe kopbal.Na de pauze was het de youngster Matthijs de Ligt (56’), nog maar zeventien, die Ajax opnieuw de leiding gaf met een nieuwe rake kopbal. Sanchez (60’), met een heerlijk afstandschot, en Traore (90’) legden de eindstand nog vast op 4-1. Ajax blijft in de stand tweede op vijf punten van leider Feyenoord. Heracles staat tiende.