Pak kandidaten voor liberale ministerposten

Bij Open VLD zitten heel wat parlementsleden op hete kolen. De komende uren gaat voorzitster Gwendolyn Rutten bekijken wie haar ministers worden in de nieuwe Vlaamse regering. De liberalen zijn de enige die de ministerposten nog niet hebben verdeeld. Dat is een moeilijke oefening, want er zijn veel kandidaten.

Het regeerakkoord is er, de ministers nog niet bij Open VLD. Dat is slechts een kwestie van tijd, want aan kandidaten is er absoluut geen gebrek. Rutten moet twee mensen aanstellen voor Financiën, Begroting, Media en Cultuur.

Een van de ministers moet uit Brussel komen en dan wordt vooral gekeken naar Els Ampe, zeker nu zwaargewicht Guy Vanhengel net Brussels minister geworden is. Voor de andere plaatsen komen onder meer Bart Tommelein, Annemie Turtelboom, Bart Somers en Mathias De Clerck in aanmerking.

Eén iemand wordt het zeker niet: Patrick Dewael gaf al te kennen liever Kamervoorzitter te blijven.

Voorzitster Gwendolyn Rutten moet er ook rekening mee houden dat ze wellicht ook in de federale regering zal zitten met haar partij, mogelijk ook met twee ministers. Dat lijken dan Alexander De Croo en Maggie De Block te zullen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen