Pappekesfeest eert Reetse melkkoe

Van 8 tot 10 augustus vindt in de Rumstse deelgemeente Reet een ‘Pappekesfeest’ plaats. "Het is een verwijzing naar de vele landbouwers hier die nog een groot aantal melkkoeien hebben” zegt Marc Verschueren, voorzitter van de plaatselijke Landelijke Gilde. “ Na de oogst-, hooi-, patatten- en graanfeesten draait deze jubileumviering rond het thema zuivel.”

Jef Wijckmans

De festiviteiten vinden plaats in en rond de feesttent aan de hoeve Lemmens-Celis in de Nedrickxhoeveweg 4. Op vrijdag 8 augustus om 18u is er een afterworkparty met de nodige snacks en muziek uit vroeger jaren. Op zaterdag 9 augustus start de familiebarbecue ook om 18u waarvoor je vooraf moet inschrijven. Vervolgens is er een live optreden van de coverbands Salida Ocho en Mystics gevolgd door een DJ.

Op zondag 10 augustus starten ze met een eucharistieviering om 11u, voorgegaan door waarnemend nationaal proost van Boerenbond en Landelijke Gilden E.H. Marc Messiaen en opgeluisterd door een gelegenheidskoor. Vervolgens is er rond11.45 uur een tractorwijding. Om 12.15 uur kan je aanschuiven voor het koudeschotelfestijn. Inschrijven hiervoor is niet nodig.

Om 14.00 uur start het pappekesfeest. Er zijn allerlei demonstraties en workshops rond het thema ‘zuivel’ van melk tot boter, kaas…. Je kan proeven van de ‘Reetse pappekeskaas’ die speciaal voor deze feesten gemaakt werd. Verder kan je de koeien zien melken door een melkrobot. Er is ook een maïsdoolhof van 1,2 Ha, oldtimertractoren, behendigheidsoefeningen met de tractor (gymkana), een tractorparcours voor kinderen, tal van attracties en workshops voor groot en klein. Jef Wijckmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER