Wase afdeling van WAC Team Hoboken wordt opgedoekt

‘We hebben het zo lang mogelijk proberen uitstellen, maar door een voortdurende daling van het ledenaantal zien we ons nu verplicht de Wase afdeling van het WAC Team Hoboken op te doeken’, zegt Johan Apers.

msw

‘We doen dat met pijn in het hart. We blikken met grote tevredenheid terug op vele jaren WAC-plezier in het Waasland. De sterkte van onze werking waren de vriendschap en kameraadschap onder de renners en begeleiders. Iedereen kende iedereen. In de loop der jaren zijn dan ook hechte vriendschapsbanden gegroeid.’

Voor en tijdens het seizoen 2014 gaf de club nog een wintertraining en zomerbegeleiding aan twee aspiranten, vijf nieuwelingen en vijf junioren. Die beperkte groep presteerde zeker niet onaardig met vier zeges bij de nieuwelingen, vier successen door één van de aspiranten in het mountainbiken en tal van ereplaatsen in kermiskoersen en ook wedstrijden van de Topcompetitie.

Voor de clubverantwoordelijken werd het echter steeds duidelijker dat men niet kon concurreren met de twee grote Wase wielerclubs. Bovendien kunnen enkele renners genieten van een betere professionele begeleiding bij Wielerteam Waasland (Yordi Meersschaert) en het Isorex Cycling Team. Meteen werd het ledenaantal echt te klein om nog langer in begeleiding te voorzien.

Uiteindelijk blijven alleen twee junioren en twee nieuwelingen mountainbikers de WAC-kleuren verdedigen. Zij moeten het evenwel zonder begeleiding stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus