Premier League lonkt naar Thorgan Hazard

© EPA

Verhuist Thorgan Hazard (24) naar dezelfde competitie als zijn broer Eden (26)? Het kan. Sommige clubs, waaronder Arsenal, hebben hun interesse laten blijken voor de middenvelder van Borussia Mönchengladbach.

bla, lvdw

Thorgan Hazard heeft zopas zijn derde seizoen bij Borussia Mönchengladbach afgerond. Daarin stond hij 18 keer aan de aftrap van een competitiewedstrijd en viel hij vijf keer in. Ook vorig seizoen verzamelde hij slechts in net meer dan de helft van de wedstrijden basisplaatsen (19) en viel hij tien keer in. De jongere broer van Eden sukkelt veel met blessures, vooral spierletsels, en daardoor is het veel een verhaal van geblesseerd uitvallen en terugkeren.

Mag niet weg

Toch hebben de Engelse Premier League-clubs de drievoudige Rode Duivel in de gaten gekregen en willen ze hem binnenhalen. Arsenal meldde zich al in Mönchengladbach. Everton werd ook genoemd maar dat wordt ontkend. Het hoogste bod bedraagt 17 miljoen euro, maar voor dat bedrag wil BMG-manager Max Eberl hem niet laten gaan. Aan Duitse media liet de clubleiding weten dat de transferprijs minstens het dubbele moet bedragen. Dat lijkt onrealistisch en betekent zoveel als zeggen: hij mag niet weg.

BMG-trainer Dieter Hecking liet al eerder weten dat hij Hazard niet wil laten vertrekken. “In de terugronde moesten we zonder Hazard en Raffael spelen en dat was eraan te merken. Zelfs toen Hazard na zijn blessure in de slotfase van de competitie nog niet in zijn beste vorm zat, hielp hij ons vooruit. Hij heeft nu eenmaal die extra kwaliteit”, zegt hij in de Duitse media.

Nadat hij in 2014 door de collega-voetballers in de Jupiler Pro League tot Profvoetballer van het Jaar werd uitgeroepen, vertrok Thorgan Hazard bij Zulte Waregem en ging voor Borussia Mönchengladbach spelen. Hij stond nog onder contract bij Chelsea, dat hem twee seizoenen aan Zulte Waregem had uitgeleend. Zulte Waregem verdiende dus niets aan die transfer, Chelsea des te meer. De Londense club had hem in 2012 in de slipstream van de miljoenentransfer van zijn broer Eden ook binnengehaald voor amper één miljoen euro. Het verkocht hem door aan Borussia voor acht miljoen euro en bedong in het contract dat het bij een nieuwe doorverkoop opnieuw een ­percentage van het transferbedrag zou opstrijken. Als Hazard de Bundesliga kan verlaten, passeert Chelsea dus weer langs de kassa. En dat voor een speler die niet één wedstrijd in de hoofdmacht van de bekerfinalist van dit jaar speelde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen