© Joris Herregods

Dit staat er te gebeuren op het slotweekend van FCO Beerschot Wilrijk

Het slotweekend van dit seizoen wordt voor voetbalclub FCO Beerschot Wilrijk één groot feest. Zaterdag is er in het Olympisch Stadion nog een laatste wedstrijd tegen Heist, zondag volgt de ontvangst en huldiging op het stadhuis en de begroeting van de mauve-witte fans op de Grote Markt.

Hugo Fret

Na een uniek en indrukwekkend parcours van vier titels en evenveel promoties op rij, wordt FCO Beerschot Wilrijk zondag gehuldigd op het stadhuis. Daar worden bestuur, trainersstaf en spelerskern verwacht tussen 11 en 12u, om door burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de bloemetjes te worden gezet. Ondertussen worden de supporters massaal op de Grote Markt verwacht om er een zee van mauve en wit van te maken. Het hoogtepunt wordt de traditionele balkonscène, zodat de Kielse supporters en sympathisanten hun helden vanop het plein kunnen toejuichen.

“Hoeveel supporters er zullen komen opdagen, is moeilijk in te schatten”, aldus Guy Van Hecke van sfeergroep Armata Viola. “Maar we rekenen toch op een massa volk die de stad mauve en wit zullen kleuren. Er zijn tal van supportersgroepen die hun komst naar de Grote Markt combineren met een ontbijt in één van de zaken in de omgeving. Wij zelf pakken uit met viermaal honderd paars-witte vlaggen, met vier verschillende ontwerpen. Die zijn te verkrijgen tegen 10 euro op de invalswegen naar de Grote Markt. Het wordt een kwestie van er snel bij te zijn, want op is op natuurlijk. Er zullen uiteraard ook een aantal grote spandoeken worden opgehangen. Zo willen we een paars-witte zee van vlaggen creëren om dit mooie en verdiende feest kracht bij te zetten”, besluit Guy.

In de namiddag worden de festiviteiten verder gezet in het Olympisch Stadion. Daar wordt een podium geplaatst, deze keer niet op de parking, maar wel op de grasmat. Het feest start om 13 en eindigt rond 17u.

© Joris Herregods

Manneke van ’t jaar

Huis-dj Steve zorgt voor de muzikale opwarming. Verder zijn er optredens van Steve Tielens en Wim Soutaer, samen met Charles van de Magic Flying Thunderbirds. Uiteraard wordt ook de nodige kinderanimatie voorzien en zorgt de club voor eten en drinken.

Tenslotte worden de kampioenen ook zelf op het podium verwacht, waar ze kunnen toegejuicht worden. Elke speler en trainer komt zijn zegje doen en vertrekkers worden emotioneel uitgewuifd. Nadien wordt de uitslag van het jaarlijks referendum ‘Het manneke van ’t jaar’ bekendgemaakt. Zo komen we te weten wie de opvolger wordt van Jef Snyders, Dyron Daal en Hernan Losada.

Reden genoeg dus om zondag eerst af te zakken naar de Grote Markt en nadien naar het Kiel om u te laten onderdompelen in de vreugde van een groot en sfeervol kampioenenfeest en te genieten van een dagje carnaval op het Kiel.

Tot slot roept de club op om geen pyrotechnisch materiaal, rookbommen of voetzoekers mee te nemen naar de viering.