Brussels, Tubeke en Antwerp kennen zittingsdatum BAS

© Kms

Na Antwerp, Hoogstraten en Sint-Truiden kennen nu ook Brussels en Tubeke de datum waarop ze bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog hun licentie kunnen proberen behalen. De zitting van Antwerp, die eerder vastlag op 22 april, werd verzet naar 24 april.

mio

RWDM Brussels trekt op 29 april richting het BAS om er het verlies van de licentie voor betaald voetbal ongedaan te maken. De club van voorzitter Johan Vermeersch is ‘nog steeds in onderhandeling met potentiële investeerders’ om de financiële put te dichten. Als er zich voor 29 april geen nieuwe investeerder aan de club verbonden heeft, dan lijkt het erg onwaarschijnlijk dat RWDM de situatie voor het BAS nog zal kunnen rechttrekken. De club uit Brussel kampt onder meer met loonachterstanden.

AFC Tubeke komt dan weer op 24 april voor het arbitraal college. ‘We verwachten geen enkel probleem om de licentie in beroep te behalen’, verklaarde Raymond Langendries, voorzitter van de club, vorige week.

Schade-eis

Woensdag raakte bekend dat Antwerp zijn belangen op 22 april mag verdedigen, maar die datum werd donderdag veranderd naar 24 april. De ‘Great Old’ moet voor het BAS de ‘continuïteit’ garanderen, terwijl er een schade-eis van 5 miljoen euro van ex-voorzitter Eddy Wauters hangende is.

Op 23 april verschijnen Hoogstraten en STVV voor het BAS.