Anne Frank Huis verwelkomt miljoenste bezoeker van 2015

Het Anne Frank Huis in Amsterdam heeft vandaag de miljoenste bezoeker van het jaar over de vloer gekregen. Het betrof een 15-jarig schoolmeisje uit het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt erop dat het beroemde museum ook dit jaar op een recordaantal bezoekers afstevent.
Dietmar Rabich, Dülmen

Het Anne Frank Huis langs de Prinsengracht in Amsterdam is gevestigd in het pand waar het gelijknamige joodse meisje tijdens WO II samen met haar familie ondergedoken leefde. Het museum trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers. Vorig jaar zakten alles samen 1.227.462 mensen naar het huis af, een record.

Het lijkt erop dat dit record dit jaar alweer wordt verbroken want met nog drie maanden te gaan mocht het Anne Frank Huis vandaag al de miljoenste bezoeker van 2015 ontvangen. Dat was Amanda Conjamalay uit Watford in het Verenigd Koninkrijk. Samen met haar medeleerlingen van de Queens' School kwam ze langs om meer over Anne Frank te weten te komen.

De hele klas kreeg een exemplaar van het beroemde dagboek van Anne Frank alsook een bouwpakket van het Achterhuis. Amanda kreeg daar bovenop een boek over het leven van Anne Frank. "Ik ben helemaal beduusd", reageerde ze.

Meest gelezen