Zware aardbeving in Bodrum en Kos: 2 doden en meer dan 100 gewonden

Schade op Kos © REUTERS

 © REUTERS

1 / 2
thumbnail: Schade op Kos 
thumbnail:  

De beving die de regio van de Turkse kuststad Bodrum en het Griekse eiland Kos opschrikte in de nacht van donderdag op vrijdag, heeft op Kos twee dodelijke slachtoffers geëist. Meer dan honderd anderen raakten gewond.

Bron: BELGA

De dodelijke slachtoffers zijn jonge mensen en “buitenlanders”, hoogstwaarschijnlijk toeristen, zo meldt de burgemeester Giorgos Kyritsis op de Griekse staatszender ERT. Na de beving zou ook een kleine tsunami hebben plaatsgevonden.

Er is volgens de burgemeester vooral schade in het centrum van Kos, waar zich heel wat bars bevinden. Minstens honderd mensen raakten gewond. In het ziekenhuis van Kos werden drie zwaargewonde slachtoffers binnengebracht, maar ze zijn niet in levensgevaar, zo meldt een arts van het ziekenhuis aan ERT.

 © REUTERS

 © REUTERS

Op het moment van de beving was het erg druk in de bars op Kos, aldus de burgemeester. Het dak van een van die bars stortte in, met de twee dodelijke slachtoffers tot gevolg.

De door de tsunami veroorzaakte golven zouden volgens ooggetuigen een havenwijk overstroomd hebben. Een veerboot kon volgens ERT door de schade niet aanleggen in de haven van Kos.

De aardbeving had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter, zo meldt het Amerikaanse geofysisch instituut USGS. De beving vond plaats om 1.31 uur lokale tijd, het epicentrum lag op tien kilometer ten zuidoosten van Bodrum. Mobiel bellen was een tijdlang niet mogelijk omdat het netwerk overbelast is.

In Bodrum brachten heel wat toeristen de nacht buiten door, uit vrees voor schade door de aardbeving. © AP

 © AP

De aardbeving had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. © EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen