LIGUE 1. Marseille lijdt tweede nederlaag, Nice-speler scoort vijfmaal

Op de 11e speeldag in de Ligue 1 heeft Marseille een nederlaag geleden op het veld van Lyon. Een doelpunt van Gourcoff was voldoende voor de thuisploeg. Het is nog maar de tweede nederlaag voor Marseille dit seizoen. Lille, met Divock Origi tussen de lijnen, heeft met 2-0 verloren van Rennes. Bij de thuisploeg scoorde Habibou, ex-Charleroi, Kortrijk, Zulte Waregem en AA Gent. In de wedstrijd Guingamp-Nice vielen maar liefst negen doelpunten. Gisteren wonnen PSG en Monaco al.

Lyon heeft door een 1-0 overwinning tegen Marseille een indrukwekkende reeks voortgezet. Lyon haalt 13 op 15 en staat op de derde plaats. Bij Marseille was er opnieuw geen plaats voor Batshuayi, de Belg bleef 90 minuten lang op de bank. Topschutter Gignac kwam niet tot scoren.

Guingamp staat helemaal onderin het klassement in Frankrijk, Nice maakte nog eens pijnlijk duidelijk waarom. Het werd uiteindelijk een vooroorlogse score: 2-7. Carlos Eduardo nam maar liefst vijf doelpunten voor zijn rekening. Nice staat zevende in Frankrijk, met evenveel punten als Monaco.

Monaco won, het werd 1-3, met dank aan onze landgenoot Ferreira-Carrasco. Al in de zesde minuut klommen de Monegasken op voorsprong via Valere Germain. In de 22e bracht Christopher Maboulou de thuisploeg echter op gelijke hoogte en het duurde tot de 78e minuut vooraleer de bezoekers weer op voorsprong klommen via Kondogbia. Het laatste woord was nog voor uitblinker Ferreira-Carrasco, die in de 85e minuut de 1-3 voorbij Bastia-doelman Areola schoot.

Door de overwinning bekleedt Monaco de zesde plaats in het klassement. Bastia is 18e met tien punten.

Evian Thonon Gaillard, waar Gianni Bruno in de basis startte, verloor in eigen huis met 0-2 tegen Nantes en valt daardoor terug naar de 19e plaats in het klassement. Veretout bracht de bezoekers in de 43e minuut vanop de stip 0-1 voor en in de 75e minuut legde Bammou de 0-2 eindstand vast. In de 78e minuut werd Bruno vervangen door Fabien Camus (ex-Genk). Door de overwinning klimt Nantes naar een indrukwekkende derde plaats in het klassement.

Zlatan Ibrahimovic was nog steeds niet fit bij PSG. Dat kwam na een halfuur met tien te staan, na rood voor Gregory Van der Wiel. Nog voor rust viel echter ook Bordeaux met tien. Poko kreeg ook meteen rood. Vlak voor het rustsignaal kreeg PSG een strafschop en Lucas Moura zette die om: 1-0. Moura scoorde vijf minuten in de tweede helft opnieuw, en weer vanaf elfmeter. In de slotfase zorgde Ezequiel Lavezzi nog voor de 3-0.