© EPA

SERIE A. Mertens invaller in doelpuntenfestijn, Nainggolan speelt gelijk

Op de achtste speeldag in de Serie A heeft AS Roma punten laten liggen. Het team van Radja Nainggolan, die 90 minuten meespeelde, kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Sampdoria. Juventus won wel en loopt uit op de Romeinen. Napoli versloeg Verona met stevige 6-2 cijfers.

Roma bleef op het veld van Sampdoria op een 0-0 steken en ziet Juventus een kloofje van drie punten slaan. Juventus won namelijk met 2-0 van Palermo en blijft ongeslagen in Italië, net zoals Sampdoria trouwens.

Bij Juventus zorgden Arturo Vidal en Fernando Llorente voor de doelpunten. Een doelpunt voor en ééntje na de rust was dus voldoende voor de Oude Dame. Paul Pogba, die deze week zijn contract verlengde tot 2019, viel in in de tweede helft.

Dries Mertens bleef bij Napoli 78 minuten lang op de bank alvorens in te vallen. Napoli had de Rode Duivel echter niet nodig om Verona opzij te zetten. Ondanks de vroege 0-1 voor Verona zakten de bezoekers helemaal in na de rust. Hamsik scoorde nog voor de interval de 1-1, maar na de rust diepte Napoli de voorsprong uit tot een 4-2. Na de invalbeurt van Mertens scoorde Higuain nog tweemaal en lukte zo zijn hattrick. Ook Callejon scoorde, hij is topschutter in Italië.

Jean-Francois Gillet (Torino) moest zich gewonnen geven tegen Cavanda en Lazio. Bij Lazio scoorde Lucas Biglia (ex-Anderlecht) zijn eerste doelpunt van het seizoen, op vrije trap. Torino maakte na de rust gelijk, maar lang kon het die voorsprong niet volhouden. Miroslav Klose maakte er op het uur 2-1 van, meteen ook de eindstand.