Vlaming moet zwemmen voor zijn leven in ondergelopen tunnel Cannes

Vlaming Jan Theys ontsnapte afgelopen weekend aan de dood, tijdens het noodweer aan de Franse Azurenkust. Hij was op het moment van de regenval in Cannes, toen hij met zijn wagen een tunnel aan de Place Gambetta inreed. Op twintig seconden tijd steeg het water er tot boven het stuur. Jan kon uiteindelijk net op tijd uit de wagen kruipen en wegzwemmen.

Jan nam om 21u15 de tunnel, een van de laagste punten van Cannes. Op dat ogenblik was het al hevig aan het regenen, maar er was slechts een klein beetje water in de tunnel. 'Ik dacht: dat red ik wel. Maar toen ik door de tunnel reed, begon ik te driften en werd ik tegen de muur geknald', vertelt Jan Theys aan VTM Nieuws.

Het water steeg plots vliegensvlug: op twintig seconden kwam het water al tot boven het portier en een paar minuten later was de hele tunnel volgelopen. 'Ik ben als een gek tegen de deur beginnen duwen, maar die ging niet open. Uiteindelijk heb ik tien meter moeten zwemmen om volledig uit de tunnel te kunnen komen', doet Theys zijn verhaal.

Jan kwam er met de schrik vanaf en is enkel zijn persoonlijke gps en wat kleren kwijt. Hij beseft wel dat hij veel geluk heeft gehad. 'Ik denk dat de overlevingsdrang in mezelf het gehaald heeft. Ik was niet bang, het was enkel een groot avontuur', besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER