© rtr

United kan weer niet winnen ondanks knappe goal Fellaini

In de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Premier League heeft Manchester United weer niet kunnen winnen. Op het veld van West Bromwich Albion speelde het 2-2 gelijk. Invaller Marouane Fellaini scoorde zijn allereerste treffer in het rode shirt...

vml

Bij de thuisploeg stond Sebastien Pocognoli weer in de basis en hij kreeg een landgenoot tegenover zich. Adnan Januzaj mocht (eindelijk) eens starten onder Louis Van Gaal, Marouane Fellaini nam op de bank plaats naast ondermeer topaanwinst Radamel Falcao.

Sessègnon bekroonde de sterke start van West Brom echter met een heerlijke goal. United had het lastig en kon voor rust enkel twee keer dreigen via Angel Di Maria. Januzaj stak in de zak van Pocognoli en kon zich niet laten opmerken.

Van Gaal greep in en bracht met Fellaini na rust meteen een derde Belg op het veld. De Rode Duivel viel sterk in en scoorde zelfs al na amper twee minuten. Een prachtgoal: eerst dribbelde hij zich vrij in de zestien om vervolgens recht in de winkelhaak binnen te knallen. Zijn allereerste goal in het rode shirt, en meteen eentje dat kon tellen (bekijk de treffer van Fellaini hier!).

ManU trok zich op aan de goal van Fellaini en nam de match in handen. Halfweg de tweede helft zorgde Berahino echter weer voor een koude douche: 2-1. Falcao mocht toch nog twintig minuten invallen en even later claimden de bezoekers een strafschop. In een luchtduel met Januzaj kreeg Pocognoli (ongewild) de bal tegen de arm binnen de zestien maar de ref floot niet. United voerde de druk verder op. Robin Van Persie trof eerst nog de paal maar Daley Blind sleepte in een slotoffensief met een plaatsbal alsnog een punt uit de brand: 2-2. Fellaini bleef voor gevaar zorgen maar meer dan een gelijkspel zat er uiteindelijk niet meer in.

United speelde nu al voor de derde keer dit seizoen gelijk en blijft steken op de zesde plaats, nu al op 10 punten van leider Chelsea...