Direct naar artikelinhoud

Excuses Liverpool voor te dure kaartjes

Zo'n tienduizend Liverpool-fans verlieten afgelopen weekend zingend ('You greedy bastards - Enough is enough!') Anfield Road, uit protest tegen wéér een verhoging van de prijzen van de kaartjes. Dat gebeurde in de 77ste minuut, verwijzend naar de kaartjes van 77 pond (bijna 99 euro). Het bestuur van Liverpool ging al snel overstag en heeft de duurste kaartjes reeds geschrapt.

Excuses Liverpool voor te dure kaartjes
Beeld anp

'We hebben de boodschap ontvangen. (...) We bieden onze excuses aan', schreef het bestuur van de Liverpoolse voetbalclub in een open brief. Het Liverpool-bestuur beloofde de prijs van de duurste kaartjes te bevriezen op 59 pond.

De opstand op de Merseyside staat niet op zichzelf. Dinsdag maakte de Engelse supportersfederatie bekend dat zij aanstuurt op een soortgelijk protest bij de negentien andere clubs in de Premier League. De prijzen gaan immers overal omhoog terwijl clubs door de torenhoge televisiegelden steeds minder afhankelijk worden van recettes.

Al langer pleit de belangenorganisatie voor een prijsplafond, om te beginnen voor kaartjes voor meereizende fans. Die zouden niet meer dan 20, hooguit 30 pond moeten bedragen, gezien de reiskosten die ze al maken. Bij Chelsea kost het goedkoopste kaartje voor het uitvak 47 pond, tegenover slechts 10 bij West Bromwich Albion.

Koploper in de hogeprijzenranglijst is al jaren Arsenal, waar de goedkoopste seizoenskaart momenteel 1.014 en de duurste 2.013 pond kost. De 'Emirates', het stadion met de stilste thuisfans in de Premier League, is door de jaren heen het toneel geweest van protesten over het prijsbeleid aldaar. Drie jaar geleden weigerden zo'n duizend Manchester City-fans kaartjes van 62 pond te kopen en onlangs lieten Bayern München-fans er ook al hun ongenoegen blijken. Bij de topper aankomende zondag zijn Leicester City-supporters van plan om de eerste vijf minuten weg te blijven, een initiatief dat steun zal krijgen van de Arsenal-supporters zelf, die nu ook beginnen te morren over het prijsbeleid.

We hebben de boodschap ontvangen. We bieden onze excuses aan'
Liverpool-bestuur

Op de tribune

'We willen geen Londense prijzen', zegt Kevin KcKenna, 'Liverpool is geen rijke stad. Ons working class-karakter staat op het spel.'

Op de tribune
Beeld VKgraph