Trump ‘steelt’ de taart van Obama

© AFP

© Facebook

thumbnail:
thumbnail:

Bij elk goed feest hoort taart, en dat is bij de inauguratie van een nieuwe president niet anders. Maar de taart die president Trump vrijdag aansneed, bracht bij sommigen herinneringen boven aan een andere taart...

ast

Hieronder ziet u de presidentiële taart van Donald Trump: sterren en strepen, blauw en rood, het presidentiële zegel, ... Kortom, alles wat een taart voor die gelegenheid hoort te hebben.

Tijd voor een tweede taart. Dit is de presidentiële taart van Barack Obama, toen die in 2013 aan zijn tweede ambstermijn begon.

Ook hier de stars and stripes in blauw en rood en de arend van de president. De taart van Trump lijkt wel een exacte kopie van Obama’s taart uit 2013. De gelijkenis werd voor het eerst opgemerkt door Duff Goldman van Charm City Cakes, die destijds de Obama-taart mocht maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag zette Buttercream Bakeshop, dat de Trump-taart mocht maken, een bericht op Facebook. ‘Hoewel we het liefst originele creaties maken, zijn we ook enthousiast als ons gevraagd wordt om andere meesterwerken na te maken ... Het comité (van Trump, red.) heeft ons de opdracht gegeven om de taart van Obama opnieuw te maken.’ De taartenbakker voegt er verder nog aan toe dat het geld dat ze voor deze opdracht kregen integraal aan een goed doel is geschonken.

Het is niet de eerste keer dat het Trump-team kritiek krijgt omdat ze iets gekopieerd zouden hebben van hun voorgangers. Zo had Melania Trump zich voor haar speech op de Republikeinse conventie flink laten inspireren door een speech van Michelle Obama. En toen Donald Trump de officiële @POTUS-Twitteraccount in handen kreeg, zette zijn team er een foto boven van de inauguratie van Obama.