Direct naar artikelinhoud
file

Meer dan een uur aanschuiven door werken op afgesloten E313

(archieffoto).

Er zijn aanzienlijke verkeersproblemen op en rond de E313 omdat de snelweg voor werken volledig is afgesloten. Vertragingen lopen op tot meer dan een uur, zo zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Bestuurders wordt met aandrang gevraagd om te rijden.

De E313 Antwerpen-Hasselt is voor 24 uur volledig afgesloten ter hoogte van Grobbendonk. Er vinden werken plaats aan een snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals. Ook het treinverkeer is onderbroken en er rijden vervangbussen.

Ondanks de waarschuwingen is het toch zeer druk in de omgeving van de werken. "Op de E313 zelf is er richting Antwerpen de grootste filedruk. Daar is het zes kilometer - zéér traag - aanschuiven tot Herentals-Oost, waar de snelweg moet worden verlaten. Op dat stuk verlies je al een uur en een kwartier", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeercentrum. "In de richting van Lummen is de situatie iets beter, daar sta je een half uur in de file."

Ook op de omliggende wegen is het zeer druk. "Het verkeer zoekt z'n weg op de omleidingsroute, met bijkomende vertraging", aldus Bruyninckx.

Het Verkeerscentrum raadt aan om te rijden. "Van oost naar west en omgekeerd rijd je beter om via Brussel. Dat traject is langer, maar je wint absoluut tijd", vervolgt de woordvoerder. Vanuit Geel wordt aangeraden door te steken naar de E34.