© Margo Tilborghs

Commissaris neemt afscheid na 40 dienstjaren: “Ik stond dicht bij de mensen”

Na bijna veertig dienstjaren neemt commissaris Louis van den Buijs afscheid bij de politie. Hij schreef zijn ervaringen neer in een boek.

Margo Tilborghs

"Ik was de oudste van een groot gezin en ben maar tot mijn vijftien naar school geweest", zegt Louis. "Zo ging dat in die tijd. Na drie jaar in de bouw te hebben gewerkt en enkele jaren aan de slag te zijn geweest bij de tv-distributie, maakte ik de overstap naar de politie. Ik volgde een opleiding van drie maanden op de politieschool en werd wijkagent in Heide, waar toen nog een veldwachter actief was. In 1978 ben ik hem opgevolgd. Als wijkagent stond je dicht bij de burgers. We bezorgden de mensen toen nog fietsplaten aan huis, namen thuis verhoren af en bemiddelden bij burenruzies en echtelijke problemen. Grote criminaliteit bestond er toen nog niet."

Van den Buijs schreef zijn ervaringen neer in een boekje. "Ik heb het gedaan om de mensen het verschil tussen vroeger en nu te laten zien. Ik heb mijn job altijd enorm graag gedaan en heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Ik vond het fijn om altijd dicht bij de burger te staan en er tijd in te investeren. Misschien heb ik door mijn drukke leven weinig tijd gehad voor mijn familie. Toch heb ik mij altijd een familieman gevoeld en dat zal ook zo blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER