1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

LIGUE 1. PSG laat leidersplaats liggen bij Monaco, Origi uitgefloten

Op de 27e speeldag in de Ligue 1 heeft PSG de leidersplaats laten liggen. Nadat Lille zaterdag verrassend met 2-1 won van leider Olympique Lyon, kon PSG de eerste plaats overnemen mits winst bij AS Monaco. Het bleef in die wedstrijd echter 0-0, waardoor PSG op plaats 2 blijft hangen. Ondanks de drie punten van Lille hadden de fans het gemunt op Divock Origi. Guillaume Gillet verloor met Bastia met 2-0 bij Lorient, onder meer dankzij een goal van Gianni Bruno.

vtvn

Na het puntenverlies van Lyon (zie onder) nam PSG het zondag op tegen AS Monaco. In de competitie zijn de Monegasken teruggezakt naar plaats vier, maar in de Champions League lukte het deze week wel een stuntzege tegen Arsenal. PSG was dus gewaarschuwd, maar de Parijzenaars speelden in de eerste helft wel constant éénrichtingsvoetbal. Monaco-doelman Subasic hield PSG echter van een voorsprong voor de rust, hij hield Lavezzi van de 0-1. Na de rust was het heel wat minder bij beide ploegen, waardoor het bij die 0-0 bleef. PSG blijft zo op plaats 2, Monaco staat vierde.

Origi startte in de basis bij Lille en mocht vanop de linkerflank opereren. Lyon kwam echter al na drie minuten 0-1 voor via Corentin Tolisso. Lille zocht en zocht naar de gelijkmaker. In de 56e minuut was het raak. Idrissa Gueye zette op aangeven van Marcos Lopes de 1-1 op het bord. Lopes zorgde enkele minuten later zelf voor de verrassende 2-1 en daar bleef het bij. Lille wordt daardoor voorlopig achtste, terwijl PSG dé winnaar van de speeldag kan worden als het zondag wint bij Monaco.

Ondanks de zege was het publiek niet opgezet met de prestatie van Divock Origi. De Rode Duivel kon alweer niet scoren en werd vlak voor affluiten onder boe-geroep naar de kant gehaald. Hij werd vervanger door Abdoulay Diaby (ex-Moeskroen).

Bruno trefzeker tegen Gillet

Guillaume Gillet stond in de basis bij Bastia, Gianni Bruno startte op de bank bij Lorient. De thuisploeg opende al na zestien minuten de score dankzij een doelpunt van François Bellugou. Bastia kon voor rust niet tegenscoren en Gillet kreeg geel. Ook na rust stuitten de bezoekers telkens op doelman Benjamin Lecomte en vijf minuten voor tijd prikte de ingevallen Bruno de 2-0 tegen de netten. Lorient doet zo een uitstekende zaak onderin, Bastia blijft steken op 33 punten.

Lens blijft op de sukkel. Baptiste Guillaume speelde een hele wedstrijd maar kon zijn team niet behoeden van een 0-1 nederlaag tegen Rennes. Bij de bezoekers viel Habib Habibou na een klein uur in.

Na enkele sterke prestaties mocht onze landgenoot Michy Batshuayi vrijdag in de basis starten bij Olympique Marseille. Maar de jonge spits beleefde niet bepaald de avond van zijn dromen: na drie minuten miste hij een strafschop en zijn vervanger Gignac scoorde wél. Het werd 2-3. (VERSLAG)

Uitslagen:

Vrijdag

Marseille - Caen 2-3

Zaterdag

Lille - Lyon 2-1Metz - Evian 1-2Toulouse - Saint-Etienne 1-1Lens - Rennes 0-1Lorient - Bastia 2-0Bordeaux - Reims 1-1