© W&F

Ouders kamperen weekend lang voor schoolpoort De Sleutelbloem

Dat kamperen voor de schoolpoort om uw kind in te schrijven, loont, hebben zeven ouders uit Brecht dit weekend bewezen. Van zaterdag 8.30u tot zondag 9u hielden ze wacht voor de deur van de gemeentelijke basisschool De Sleutelbloem.

Elke Lamens

"Op de informatieavond van de school afgelopen donderdag bleek al duidelijk dat er nog slechts zeven plaatsen in de kleuterklas waren en er veertien kinderen kandidaat waren. We wisten dat we niet tot zondagochtend moesten wachten om naar hier te komen", legt mama Katrien de situatie uit.

Het is niet de eerste keer dat ouders voor De Sleutelbloem postvatten. "En dat zal de komende jaren zeker niet verbeteren", verzekeren de ouders. "Er komen steeds meer verkavelingen met jonge gezinnen bij. Maar de scholen breiden niet uit."

Ook burgemeester Luc Aerts (CD&V) erkent het probleem. "Er is nu nog geen reëele nood voor extra klassen en leerkrachten aangetoond. Maar in de volgende legislatuur zal er wel ernstig werk van moeten worden gemaakt", merkt hij op.

"Er zijn al extra inspanningen geleverd door twee extra kleuterklassen in te richten in De Sleutelbloem in Brecht en De Schakel in Sint-Lenaarts."

Lees het hele verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER