Direct naar artikelinhoud

Oostende stelt Nicolas Lombaerts voor in Durbuy

Oostende stelt Nicolas Lombaerts voor in Durbuy

KV Oostende heeft de transfer van Nicolas Lombaerts, waarover Het Laatste Nieuws vandaag al berichtte, bevestigd op Twitter. Daarmee heeft de kustploeg zijn eerste transfer voor het seizoen 2017-2018 beet. De 39-voudige Rode Duivel wordt vrijdag in Durbuy voorgesteld.

De transfer van Nicolas Lombaerts naar KV Oostende is een heuse stunt van Marc Coucke, die anders dan Anderlecht, AA Gent en Club Brugge wél in zijn opzet slaagt om de verdediger van Zenit Sint-Petersburg eindelijk terug naar België te halen. De kustploeg betaalt een recordbedrag van 1,5 miljoen euro aan de Russische club.

Coucke zag de transfer van Lombaerts in januari door Zenit nog afgeblokt worden, nu is de overgang met enige vertraging dan toch rond. De verdediger moet tot 2020 de nieuwe leider van de kustploeg worden en ziet daarmee zijn wens eindelijk in vervulling gaan. Na jaren als basisspeler kwam hij in zijn negende en tiende seizoen in Sint-Petersburg steeds minder aan spelen toe. De lokroep van het thuisfront werd steeds groter, zeker sinds de komst van zijn dochter Victoria in oktober.

Morgen wordt de 32-jarige Lombaerts om 11u30 voorgesteld in het restaurant Jean de Bohême in Durbuy, waar de volledige kern van KVO op stage is.

Twitter bericht wordt geladen...