Direct naar artikelinhoud

Gestolen auto-onderdelen van 25-tal voertuigen in Limburg teruggevonden

Een Volkswagen Golf GTI, het model dat populair was bij de Limburgse autodieven.

In het onderzoek naar een autodievenbende uit Zuid-Limburg is de politie van de zone Kanton Borgloon vandaag bezig geweest om een groot aantal gestolen auto-onderdelen op te halen. Drie vrachtwagens werden vol onderdelen geladen, die afkomstig zouden zijn van ongeveer 25 voertuigen.

Een echtpaar van 25 en 26 jaar uit Vechmaal (Heers) en een 25-jarige man uit Riemst zitten sinds vandaag achter de tralies. De verdachten hadden vooral oog voor het model Golf GTI van het merk Volkswagen.

Garage
Het jonge echtpaar baat in Vechmaal een garage uit, waar mensen hun auto konden laten herstellen. Gisteren voerden speurders van de lokale recherche van de zone Kanton Borgloon er een huiszoeking uit. In november 2016 werden op het grondgebied van de politie Borgloon in enkele weken tijd twee gestolen Volkswagens Golf GTI aangetroffen.

Motorblokken en gps-toestellen
De voertuigen bleken gestolen in Bilzen en in Durbuy. De gisteren aangetroffen auto-onderdelen waren onder meer motorblokken en gps-toestellen. Die bleken afkomstig van recente autodiefstallen in Hoeselt, Luik en Oreye.