Jacky Loomans algemeen leider Libya Rally

De tweede rit in de Libya Rally, over 235 kilometer van Boudnib naar Merzouga, werd zaterdag bij de vierwielers (4x4, buggy’s, prototypes, vrachtwagens) gewonnen door de Fransman Mathieu Serradori (Predator), voor de Nederlander Gert Huzink (Tatra) en Jacky Loomans (Toyota). In de algemene stand wipt Loomans naar de leiding. Bij de motoren ging de dagzege naar Kim De Rycker. De Nederlandse Mirjam Pol eindigde als tweede, maar blijft op kop.

‘We zijn probleemloos de duinen doorgekomen’, blikte Jacky Loomans terug op zijn dag. ‘Die lagen er hard bij, niet zoals in Mauretanië, waar het zand altijd heel mul is. Op het einde was het door een zandstorm moeilijk navigeren en hebben we wat tijd verloren, maar wij waren niet de enige die daar het laatste checkpoint aan het zoeken waren.’

Martin Van Den Brink (Renault) en zijn Belgische navigator Peter Willemsen stonden met technische problemen in de woestijn en verloren de leiding aan Loomans. De rit van zondag brengt de deelnemers van Merzouga naar Mhamid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorsporten