KV Mechelen heeft een serieuze optie genomen op groepswinst in Play-off 2A. Het rolde Racing Genk helemaal op met ruime 4-0-cijfers. De Genkenaars konden nooit een vuist maken en werden volledig van de mat gespeeld door Malinwa.

Jens Van Den Mergel

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Beide trainers voerden vooraf elk één wijziging voor. Bij KV Mechelen kwam Joachim Van Damme in de ploeg ten koste van de geelgeschorste De Petter. Bij Genk moest coach McLeish wat puzzelen: Gorius was geblesseerd, daardoor schoof Anele door naar het middenveld. Ndidi kreeg zo zijn kans achterin.

De topper in Play-off 2 was nog maar net bezig of Köteles mocht zich al omdraaien: Hanni haalde na twee minuten op aangeven van Joachim Van Damme hard uit en de bal verdween in de benedenhoek: 1-0. De bezoekers leken aanvankelijk niet aangeslagen, want twee minuten later kreeg Genk een goeie mogelijkheid via Benji De Ceulaer, maar hij zag zijn kopbal uiteenspatten op de lat. De Limburgers voetbalden heel slap en daar kon KV Mechelen na een kwartier opnieuw van profiteren. Veselinovic stond volledig vrij en kon ongestoord zijn twaalfde van het seizoen over Köteles binnenkoppen. Daarna speelde Mechelen rustig de eerste helft uit, Genk wist nooit een vuist te maken.

De troepen van Jankovic leken de wedstrijd na rust rustig uit te spelen. Op een kansje voor Van Damme na, gebeurde er in de tweede helft weinig tot niets. Tot Jens Naessens er in minuut 67 3-0 van maakte: hij kwam goed voor zijn man aan de eerste paal en devieerde een voorzet van Obradovic voorbij de kansloze Köteles. De lijdensweg voor Genk was nog niet voorbij. Tien minuten voor affluiten kreeg Mechelen een penalty en Anele rood, nadat Veselinovic over Anele struikelde en die laatste met een tweede gele kaart mocht gaan douchen. Veselinovic ging ook zelf achter de bal staan en probeerde het met een panenka. Die mislukte en via de paal belandde de bal in de handen van Köteles. Toch kon KV Mechelen er niet genoeg van krijgen: een voorzet van Obradovic waaide met een gelukje over Köteles binnen, de zware 4-0 eindscore stond op het bord.

Na een doelpuntenkermis Achter de Kazerne zette een sterk georganiseerd Mechelen zijn ambities in Play-off 2 kracht bij, het pakte 9 op 9. Een ontzettend bleek Racing Genk mag zijn Europese ambitie weer even in de kast steken, de (korte) zegereeks is alweer afgebroken, het volgt nu met 6 punten op drie eenheden van leider Malinwa.

Opmerkelijk:

Onyinye Ndidi kreeg voor het eerst zijn kans op de rechtsachter, maar speelde zo slap tegen de ontketende Obradovic dat McLeish bij de rust ingreep en Castagne naar rechts haalde. Ndidi moest de wedstrijd uitmaken op de linkerflank.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

2’ - GOAL! Wat een start van de wedstrijd! Van Damme krijgt de bal tussen de linies tot bij Hanni. De Algerijn aarzelt niet en haalt hard uit. Köteles is er aan voor de moeite, de bal verdwijnt in de benedenhoek. 1-0 voor KVM!

4’ - Racing Genk dient Mechelen meteen van antwoord: Benji De Ceulaer kopt van dichtbij een hoekschop staalhard tegen de lat

17’ - GOAL! Het openingskwartier is net verstreken en Mechelen staat 2-0 voor. Een vrije trap van Hanni wordt door Veselinovic over Köteles in doel gekopt. Het twaalfde doelpunt van het seizoen voor de boomlange spits.

19’ Wat een heerlijke aanval van KVM! Via een aantal tussenstations komt de bal bij Naessens. Die trekt laag voor, Obradovic werkt de bal in het zijnet. Racing Genk ziet plots sterretjes.

25’ - Linksback Ndidi speelt voorlopig een erg belabberde partij. De jongeling is niet erg rustig aan de bal, maakt geregeld dekkingsfouten en lijkt wat onder de indruk van de omstandigheden. Ook het experiment met Castagne als rechtsback pakt voorlopig niet erg goed uit.

67’- GOAL! Het wordt stilaan erg pijnlijk voor Racing Genk. KV Mechelen legt een aanval uit het boekje op de mat. Eindstation is Jens Naessens, die aan de eerste paal goed opduikt en Köteles met een goeie deviatie kansloos laat.

75’ - Monrose gooit een voorzet de zestien in, Moris zit er maar half bij en mag blij zijn dat Buffel de rebound tegen de paal trapt.

77’ - Vreemde fase in de wedstrijd. Mechelen speelt een counter niet helemaal perfect uit, want Anele kan een voorzet ontzetten. In de fase erna struikelt Veselinovic over Anele. Strafschop, oordeelt Lambrechts zowaar. Anele mag ook gaan douchen na een tweede gele kaart.

78’ - De stevige spits, die zelf de strafschop versierde, probeert het met een soort panenka. Via de lat komt de bal in de handen van Köteles. Gerechtigheid.

86’ - GOAL! Racing Genk moet de kelk echt tot op de bodem ledigen. Een voorzet van Obradovic waait over Köteles aan de tweede paal binnen. Mazzel, maar wel 4-0!

90’ - Kosanovic trapt een vrije trap rechtstreeks naar doel, Köteles ranselt de afgeweken bal in hoekschop.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!