© EPA

Chelsea neemt serieuze optie op titel dankzij onhoudbare Hazard

Chelsea lijkt steeds meer op weg naar de titel in de Barclays Premier League. De Blues waren nu ook te sterk voor Manchester United en pakten de volle buit dankzij een doelpunt van Eden Hazard. Chelsea heeft nu tien punten meer dan Arsenal en elf punten voorgift op Manchester United, zelfs met een match minder gespeeld.

jtp

José Mourinho begon de wedstrijd met Didier Drogba in de spits en de jonge Kurt Zouma op het middenveld. Verder koos de Portugees voor zijn basiself, met Hazard en Courtois. Aan de overkant kreeg Fellaini op het middenveld Rooney naast zich. De piepjonge Paddy McNair stond centraal in de United-defensie. Adnan Januzaj en Andreas Pereira zaten op de bank bij United, Januzaj viel in na 70 minuten.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of ManUtd-doelman De Gea kon al juichen. Het leek erop dat Rooney de bal enig mooi in de winkelhaak had gekruld, maar in werkelijkheid ging het leer net naast en tegen de staak naast het doel. Dezelfde De Gea ontsnapte halfweg de eerste helft misschien wel aan een rode kaart, nadat de Spaanse doelman de bal duidelijk de bal met de hand beroerde buiten de zestien.

79% balbezit

Een evenwichtige eerste helft leek zich naar de rust te begeven met een 0-0 tussenstand, maar dat was zonder Eden Hazard gerekend. Na balverlies van Falcao op het middenveld schakelde Chelsea pijlsnel om. Oscar kreeg de bal van Fabregas en zette Hazard vrij in de zestien met een enig mooi hakje. Hazard bleef bijzonder koel, en schoof de 1-0 onder De Gea in doel. Thibaut Courtois had weinig werk in de eerste helft, maar onderscheidde zich in de toegevoegde tijd wel op een poging van Falcao. De beloftevolle Zouma en de Serviër Matic hielden intussen Marouane Fellaini helemaal uit de wedstrijd.

United was van slag, en ontsnapte iets voor het uur aan een tweede tegendoelpunt. Een knal van Hazard likte de lat en ging buiten. Dat was het signaal voor de bezoekers om de wedstrijd toch wat meer in handen te nemen, het kwam dicht bij de aansluitingstreffer via Mata, maar het schot van de Spanjaard ging net over het doel van Courtois. United had in totaal 79% balbezit, maar kon het veldoverwicht niet omzetten in doelpunten.

Handdruk van Mourinho

De bezoekers namen wel steeds meer de bovenhand in de wedstrijd, en kwamen dertien minuten voor tijd bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Falcao kwam de zestien binnen vanop links en haalde verschroeiend uit, maar zijn schot strandde op de kruising. In de toegevoegde tijd kreeg Eden Hazard nog een verdiende applauswissel en een stevige handdruk van José Mourinho. Ander Herrera probeerde in het absolute slot een penalty te versieren, maar zocht iets te nadrukkelijk het contact en kreeg een geel karton onder de neus geduwd.

Chelsea houdt zo de drie punten op Stamford Bridge, als het volgende week Arsenal verslaat lijkt niemand de Blues nog van een nieuwe titel te houden. Chelsea heeft, met nog vijf wedstrijden voor de boeg, tien punten voor op Arsenal. Beide ploegen spelen nog een inhaalmatch te spelen door hun goed parcours in de Engelse bekercompetities.

José Mourinho: ‘Chelsea is saai’

Chelsea-trainer José Mourinho is altijd wel te vinden voor een opvallende uitspraak. Chelsea is de meest gehate club op de sociale media, zo bleek uit een onderzoek. ‘Dat komt waarschijnlijk omdat we saai zijn. We staan sinds de eerste speeldag op kop, de mensen houden daar niet zo van’. Getekend, José Mourinho.

Volg Chelsea - Manchester United hier LIVE vanaf 18u30!

Chelsea won voor het laatst de landstitel in Engeland in 2010, maar zit nu wel in pole position om de titel te winnen. De Blues hebben zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Arsenal, en spelen zaterdag de topper tegen Manchester United dat derde staat. ‘Ik denk enkel aan de drie punten’, aldus Mourinho. ‘Als we die niet pakken, zien we dan wel. Mijn spelers waren meteen gemotiveerd voor deze wedstrijd, iedereen wil natuurlijk tegen United spelen.’

‘Dat Chelsea de meeste gehate club op de sociale media is? ‘Dat komt waarschijnlijk omdat we saai zijn. We staan sinds de eerste speeldag op kop, de mensen houden daar niet zo van’, aldus Mourinho. ‘De meeste mensen zien liever een titelstrijd met alle topteams dicht bij elkaar. Dat willen wij voorkomen dit jaar.