Joeri Stallaert wint openingsetappe Tweedaagse van de Gaverstreek

© EWT

De 24-jarige Joeri Stallaert (Cibel) heeft zaterdag de eerste rit in de Tweedaagse van de Gaverstreek voor eliterenners zonder contract en beloften gewonnen. Na 145 kilometer met start en aankomst in het West-Vlaamse Stasegem bleef Stallaert Jori Van Steenberghen en Michiel Dieleman voor. Stallaert is meteen ook de eerste leider.

jvdm

Wielrennen op Sportwereld.be

Vrij vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met acht renners. Dat waren Dennis Coenen, Michiel Broes, Lars Haverals, Jori Van Steenberghen, Dries De Bondt, Jimmy Duquesnoy, Gianni Marchand en Gill Meheus. Zij mochten met een voorsprong van 1:15 op het peloton de Kanarieberg, de eerste helling van de dag na 56 kilometer, oprijden. Bij de leiders moest Lars Haverals er voorin af.

Ter hoogte van de Knokteberg, de laatste beklimming na 90 kilometer koers, was de voorsprong geslonken tot 1 minuut op een achtervolgende groep van zowat 20 renners. Op 45 kilometer van de finish dikte de kopgroep aan tot 24 eenheden. Deze mocht de laatste plaatselijke ronde van 12 kilometer aansnijden met een voorsprong van 0:57 op het peloton. Voorin volgde de ene uitvalspoging de andere op.

Met nog vijf kilometer te rijden demarreerde Michiel Dieleman. Zijn poging bleek even te slagen maar net voorbij de rode vod werd hij gegrepen. In de daaropvolgende sprint was Joeri Stallaert de snelste van de omvangrijke kopgroep.

Zondag valt het doek over deze Tweedaagse van De Gaverstreek. De renners werken dan in en rond Deerlijk een etappe af van 142 kilometer.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen