Arsenal haalt finale FA Cup na verlengingen tegen tweedeklasser

Arsenal heeft de finale van de FA Cup gehaald. In de halve finale, die gespeeld werd in het mythische Wembley, haalde Arsenal het tegen tweedeklasser Reading na verlengingen. In de eerste verlenging scoorde Santi Cazorla het beslissende doelpunt na een monumentale blunder van de Reading-doelman. De halve finale eindigde op 1-2.

jtp

Reading is de enige tweedeklasser die het zover schopte in de FA Cup. Met tegenstanders als Bradford, Derby, Cardiff en Huddersfield had Reading wel heel wat geluk met de loting, maar een wedstrijd tegen Arsenal was net iets anders. De Gunners rijgen de overwinningen aan elkaar in de Premier League en verloren voor het laatst op 7 februari. Al na acht minuten kwam Per Mertesacker dicht bij het openingsdoelpunt, maar de Duitse aanvoerder van Arsenal zag zijn krachtige kopbal gekeerd door Reading-doelman Federici.

Reading hield het goed gesloten in de eerste helft, enkel een vrije trap van Özil zorgde voor een zeldzaam moment van doelgevaar bij Arsenal. Zijn bal ging maar net naast de paal buiten. De tweedeklasser beperkte zich vooral tot middenveldspel, maar slikte vijf minuten voor de rust dan toch een treffer. Alexis Sanchez controleerde perfect een mooi pass van Özil, kapte zich vrij in de zestien, en trapte centraal tegen de netten. Negen minuten na de rust lukte Reading echter een onverhoopte gelijkmaker. McCleary gleed aan de tweede paal een voorzet van Pogrebnjak tegen de netten.

Arsenal kreeg daarna nog een zware dobber te verduren, nadat Mertesacker geblesseerd de strijd moest staken. Het bleef enigszins verrassend 1-1 na 90 minuten, verlengingen of penalties moesten uitsluitsel brengen wie naar de finale mocht. Net voor het affluiten van de eerste verlenging knalde Sanchez met zijn tweede van de middag Arsenal op voorsprong. De Chileen dribbelde zich in de zestien, maar leek zwak te besluiten. Doelman Federici liet de bal echter gruwelijk door zijn benen glippen en zag tot zijn afgrijzen de bal over de doellijn rollen. Arsenal verdedige de voorsprong met verve en mag zich opmaken voor een finale tegen Aston Villa of Liverpool. Die twee ploegen spelen zondag tegen elkaar.