© Georges Stinkens

thumbnail: null

ZVC De Schruut zorgt voor verrassing in Oeterse Liga

Een bekerwedstrijd is geen competitiewedstrijd: een verrassing is nooit ver weg, zo bewees ZVC De Schruut.

Georges Stinkens

REAL CARAVAN – Café 5 voor 12 8 – 5De thuisploeg startte furieus met een vroege goal van Lennert Jacobs in de beginminuut. De eerste 10 minuten nam Real Caravan voor zijn rekening met open doelkansen voor Boumans Sam en Vanreyten Tom. Doelman Thomas Daelemans stond echter paal en ook het doelhout bracht enkele keren redding. In minuut 13 soleerde Martijn Flipkens door de thuisverdediging, zijn uitgemeten pas naar Dries Vanaken werd op de doelman gedevieerd. Op tegenaanval moest doelman Daelemans weer redding brengen. De wedstrijd was nu in evenwicht en Ruben Noijen trapt de verdiende 1-1 tegen de netten.Café 5 voor 12 had nu het betere van het spel. Tom Erlingen schoot voorlangs. Na 17’ wist Real Caravan terug op voorsprong te komen. De laatste 5 minuten waren volledig voor Real Caravan. Sam Boumans werkte de rebound van Maarten Ramaekers beheerst af en zette de 3-1 ruststand op het scorebord. In het begin van de tweede helft eiste Dimitri Everts een hoofdrol op. Drie doelpunten op rij luidden een 6-1 tussenstand in. Tussendoor had bezoeker Tom Erlingen 2x op doelman Martijn “Piwi” Wirix besloten. Even was er terug hoop bij de bezoekers. Tom Erlingen milderde tot 6-3. Een duivelse Dimitri Everts scoorde de 7-4. De veer was nu gebroken bij Café 5 voor 12.Eindstand: 8-5Frappant gegeven: Daan Truyen (Real Caravan) behaalde voor de eerste keer de wedstrijdkern. Hij verwees clubicoon Niels Ramaekers naar de tribune. Betrokkene weigerde zelfs om op de groepsfoto te “poseren”.

ZVC DE SCHRUUT – Zware Djohnny’s 7 – 4De thuisploeg, vocaal ondersteund door de Chirojongens van Opoeteren, zorgde voor dé verrassing van de avond. Favoriet Zware Djohnny’s wist dan wel de score te openen, maar ZVC de Schruut wist vlug gelijk te stellen. Zware Djohnny’s hadden een licht veldoverwicht en enkele kleine kansjes. Maar ook de thuisploeg prikte regelmatig gevat tegen. Toch wist torenhoog favoriet Zware Djohnny’s de score te verhogen tot 1-3, eveneens de ruststand. Peptalk op de Opoeterse bank die er nog steeds in geloofde. Bezoekende kapitein Thom Kalavris trachtte zijn manschappen met de voeten op de grond te houden. Zijn ploeg onderging een ware metamorfose in de tweede helft. Een goed combinerende thuisploeg milderde eerst en even later stond het zelfs 3-3.“Erop en erover” moeten ze gedacht hebben. Bij 5-3 was het geloof weg bij Zware Djohnny’s.Eindstand: 7-4

Frappant gegeven: jarige Jef Vliegen (ZVC de Schruut) beweerde het mooiste verjaardagscadeau "ever" te hebben gekregen (dat zal zijn liefje graag gehoord hebben).

FINALE: vrijdag 8 mei om 19.30 uur: REAL CARAVAN – ZVC DE SCHRUUT