Eén en VTM voeren Twitteroorlogje

Toch even laten zien wie hier de grootste is, moet Björn Soenens, hoofdredacteur van Het Journaal op Eén, gedacht hebben. Hij zette gisteren een bericht op de sociale netwerksite Twitter om duidelijk te maken hoeveel voorsprong Het Journaal op zondagavond wel had op de collega’s van VTM Nieuws. Hun reactie liet niet lang op zich wachten.

Tom De Leur

‘Blij met 818.000 kijkers op zondag om 19u’, stond in het bericht waarin Soenens fijntjes aangaf dat Het Journaal daarmee 46,6 procent van alle tv-kijkers tussen 19 uur en 19.30 uur bereikte en het VTM Nieuws maar 22,6 procent.

De hoofdredacteur van de VRT Nieuwsdienst liet zich voor zijn speldenprik aan het adres van VTM wellicht inspireren door recente berichten dat Het Journaal zijn voorsprong op VTM Nieuws aan het verliezen is. Kris Hoflack, hoofdredacteur van het VTM Nieuws, gaf op Twitter op zijn beurt een prik terug. ‘Hoe zou het eigenlijk zijn met het verdwenen/teruggevonden paneel De Rechtvaardige Rechter van Het Lam Gods’, vroeg hij zich af. Dat bericht is dan weer een sneer naar de manier waarop Het Journaal dit voorjaar uitpakte met het ‘nieuws’ dat het verdwenen paneel dat tachtig jaar geleden gestolen werd, in handen zou zijn van een vooraanstaande Gentse familie. Door de ‘primeur’ van de VRT Nieuwsdienst leek het alsof het schilderij in een mum van tijd zou opduiken, maar dat bleek niet het geval.

Na de tweet van Kris Hoflack reageerde zijn collega met de vraag ‘Ik dacht dat het meer dan 1 rechter was :)’. Hoflack antwoordde dan weer ‘Hadden jullie die (het paneel van ‘De Rechtvaardige Rechters’, nvdr.) niet gevonden of waar ging dat 20 minuten durend item (in Het Journaal, nvdr.) anders over :)’. Daarop werd de strijdbijl tussen de twee voorlopig begraven. Klein detail: Het Journaal mag dan heel af en toe nog dubbel zoveel kijkers hebben als VTM Nieuws, VTM beleefde vrijdag wel zijn op één na beste dag van het jaar. Alleen de dag van de finale van Mijn Pop-uprestaurant scoorde beter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen