© BELGA

Vzw Straatverplegers beloond voor huisvestingsprogramma voor daklozen

Vzw Straatverplegers heeft zaterdag voor zijn project Housing Fast de 18de Prijs Armoede Uitsluiten van vzw Welzijnszorg ontvangen uit handen van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V). De vzw Straatverplegers ontving een geldprijs van 12.500 euro.

Het project Housing Fast is een huisvestingsprogramma waarbij vzw Straatverplegers zo snel mogelijk een stabiel onderdak zoekt voor langdurige daklozen en deze kwetsbare groep ook verder begeleidt. Voor de daklozen is een goede woning vaak een absolute noodzaak om uit het web van armoede te geraken. De vzw Welzijnszorg stelt dan ook vast dat de vraag naar kwaliteitsvolle en betaalbare woningen veel groter is dan het aanbod.

“Het is een indrukwekkende prestatie van vzw Straatverplegers om deze zeer precaire doelgroep van langdurige daklozen een echte thuis te bezorgen en langdurig te begeleiden”, zegt minister Vandeurzen.

Voor de 18e editie van de Prijs Armoede Uitsluiten, koos Welzijnszorg om projecten in de kijker te zetten die duurzame woonoplossingen bieden voor precaire doelgroepen. Liefst 33 projecten uit Vlaanderen en Brussel dienden hun kandidatuur in. Na een eerste selectie waarbij acht genomineerden overbleven, was het uiteindelijk vzw Straatverplegers die de jury van experten wist te overtuigen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER