Kom op tegen Kanker brengt tot nu meer dan 2 miljoen op

De actie "Kom op tegen Kanker" heeft de voorbije vier weken 2.335.354 euro opgebracht. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens de live-show op Eén. Het thema van de actie is "Iedereen tegen Kanker", omdat iedere dag ruim 100 Vlamingen te horen krijgen dat ze kanker hebben.

Vlaanderen zette vier weken lang massaal acties op ten voordele van Kom op tegen Kanker. Dat 300-tal acties bracht flink wat geld op , en dus deed ook de Vlaamse regering haar duit in het zakje. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had een cheque van 450.000 euro voor wetenschappelijk onderzoek, minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) schonk een cheque van 500.000 euro. 

Het campagnelied dit jaar was "Iedereen is van de wereld" van Thé Lau, die zelf vorig jaar de diagnose keelkanker kreeg. Hij zou vanavond dat nummer live komen brengen maar was te ziek en dus brachten Bart Peeters, Ronny Mosuse en Steven De Bruyn het nummer.

Er zijn de komende maand trouwens nog heel wat acties gepland, dus het bedrag van 2,3 miljoen euro is zeker niet het eindbedrag.

Meest gelezen