© JCR

Limburger kon onder valse naam naar Londen vliegen

Terwijl Europa kreunt onder de terreurdreiging en lidstaten nooit geziene veiligheidsmaatregelen nemen, vloog Sven Delbrouck (31) uit Sint-Truiden – Sven Devlieger voor de vrienden – vorige week moeiteloos onder een valse naam naar Londen. “Op het ticket stond enkel mijn bijnaam. Ik was stomverbaasd dat ik het vliegtuig op mocht.”

Ruben STEEGEN en Jozef CROUGHS

Sven Delbrouck speelt al jaren bij de Koninklijke Sint-Truidense Basketbal. “Het weekend van 21 november stond een teambuilding in Londen op het programma”, vertelt de 31-jarige Truienaar. “Alle spelers hebben begin november hun rijksregisternummer naar een medespeler doorgestuurd. Die heeft vervolgens de Ryanair-tickets van Keulen naar Londen geboekt.”

Waar Sven niet bij had stilgestaan, was dat iedereen hem op de club als Sven Devlieger kent. “Mijn officiële achternaam mag dan wel Delbrouck zijn, maar in Sint-Truiden gebruikt niemand die. Mijn vader, ooms, neven… we gaan allemaal als Devliegers door het leven. Die bijnaam heb ik aan mijn overgrootvader te danken, die in de mijn werkte en altijd als eerste beneden was.”

Stomverbaasd

Nietsvermoedend boekte Svens teamgenoot daarom tickets onder de naam Devlieger. “Pas in Keulen, toen de vliegpapieren werden uitgedeeld, merkte ik de fout op. Ik stond op het punt om terug naar Sint-Truiden te keren, maar de spelers overtuigden mij om op zijn minst een poging te wagen. Misschien konden we er wel een mouw aan passen?”

Dat laatste was tot Svens verbazing niet eens nodig. “De eerste controle bij de douane verliep vlekkeloos. Maar die agenten verifiëren enkel de echtheid van het paspoort, niet het ticket.”

Met een bang hartje overhandigde de Limburger enkele minuten later zijn ticket en identiteitskaart aan het Ryanair-personeel. “Die bekeken de documenten en gebaarden vervolgens dat ik mocht doorlopen. Ik was stomverbaasd. Op mijn ticket stond een fictieve achternaam en toch mocht ik op het vliegtuig richting Londen stappen.”

Ook tijdens de terugvlucht ondervond Sven geen enkel probleem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER