© REUTERS

BUNDESLIGA. De Bruyne onderuit, Hamburg doet goede zaak onderin

Op de twaalfde speeldag in de Bundesliga heeft Wolfsburg een 3-2 nederlaag geleden tegen Schalke 04. Wolfsburg blijft op de tweede plaats staan, want eerste achtervolger Mönchengladbach ging met 1-3 onderuit tegen Frankfurt. Leider Bayern won wel en diept de voorsprong uit. Onderin het klassement heeft Hamburg een goede zaak gedaan.

maj, jtp

Kevin De Bruyne speelde een bleke wedstrijd voor Wolfsburg, waardoor de Volkswagenclub het flink lastig had tegen thuisploeg Schalke. Maxim Choupo-Moting had geen genade voor Wolfsburg en zette na tien minuten al de 1-0 op het bord. Nog eens tien minuten later verdubbelde de Kameroense spits de score voor Schalke, dat nochtans bijzonder onregelmatig presteert dit seizoen.

Twintig minuten voor de rust ging een hoge vrije trap van Schalke-verdediger Fuchs zowaar voorbij alles en iedereen, waardoor Wolfsburg na nog geen half uur spelen al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Een treffer van Olic, acht minuten voor de rust, leek op dat moment slechts een eerredder. Dankzij Nicklas Bendtner kregen we zowaar nog een wedstrijd. De Deen die faalde bij Arsenal schoot onder keeper Fahrmann zowaar de 3-2 tegen de netten, maar verder dan dat kwam Wolfsburg niet meer.

Hamburg wint rechtstreeks duel

Hamburg heeft een goede zaak gedaan onderin het klassement. Nadat het vorig seizoen maar nipt de degradatie vermeed, strijdt de ex-ploeg van Vincent Kompany ook dit jaar weer onderin het klassement. In het rechtstreekse duel tegen Werder Bremen heeft het wel een opsteker van formaat gelukt. Hamburg won met 2-0 en springt over Dortmund naar een veilige vijftiende plaats. Rudnevs en een own-goal van Wolf waren genoeg voor de winst. Werder Bremen staat op een voorlaatste plaats en heeft tien punten uit twaalf matchen.

Gladbach verliest

Borussia Mönchengladbach kon door de nederlaag van Wolfsburg op gelijke hoogte komen, maar dat was zonder Frankfurt gerekend. De thuisploeg kwam nochtans vroeg op voorsprong via Nordveit, maar na de koffie maakten Stendera en Meier er op korte tijd 1-2 van. Thorgan Hazard viel in in de 66e minuut, maar kon zijn ploeg niet aan een gelijkmaker helpen. Hij zag Frankfurt tien minuten na zijn invalbeurt de 1-3 maken, via Inui. Gladbach maakte de wedstrijd vol met tien man na rood voor Xhaka en blijft op de derde plaats, maar moet nu ook Leverkusen, dat met 1-3 won van Hannover, naast zich dulden. Frankfurt heeft weer wat ademruimte in de middenmoot en staat met 15 punten op een twaalfde plaats.

Dortmund speelt gelijk

Dortmund wisselt de goede met slechte matchen af. Na de belangrijke 1-0 overwinning tegen Gladbach voor de interlandbreak leek de ploeg van Jurgen Klopp eindelijk op de terugweg, maar tegen Paderborn gaf Dortmund een 0-2 overwinning uit handen. Aubameyang en Reus zorgden voor de rust voor die dubbele voorsprong. Op het uur lukte Rupp de aansluitingstreffer voor Paderborn, acht minuten voor tijd bracht Mahir Saglik Paderborn op gelijke hoogte. Dortmund blijft onderin het klassement bengelen met 11 punten uit 12 matchen, Paderborn staat op een mooie negende plaats met zestien punten.