© BELGA

© BELGA

thumbnail: null

Stoffel Vandoorne Belgisch ‘Driver of the year’

Donderdagavond werden in het Auditorium van de Heizel op het gala van de RACB de jaarlijkse autosportprijzen uitgereikt. Stoffel Vandoorne werd verkozen tot Driver of the Year 2014 en volgt op de erelijst rallyrijder Thierry Neuville op, die dit jaar met de tweede plaats vrede moest nemen. Laurens Vanthoor eindigde op de derde plaats. Vandoorne won de trofee ook al eens in 2012.

vml

De 22-jarige Stoffel Vandoorne eindigde dit jaar op de tweede plaats in het GP2-kampioenschap en won daarin vier wedstrijden. De Belg ambieert in 2015 de titel in de GP2 klasse en blijft ook deel uit maken van het McLaren Young Driver programma.

De titel van Rookie of the Year ging naar rallyrijder Gino Bux. Hij werd verkozen tot winnaar van het RACB National Team-Stuurwiel, waardoor hij met een Peugeot 208 R2 kon deelnemen aan wedstrijden van het Belgisch en Europees kampioenschap.

Het Belgische Audi Club Team WRT werd bedacht met de titel Team of the Year na een boerenjaar in de Blancpain GT Series. WRT won zo wat alles wat er bij teams en rijders te winnen was, zowel in de sprintraces als in de uithoudingswedstrijden.

De eervolle vermelding ging naar André Lotterer, die dit jaar de 24 uur van Le Mans won en zijn debuut maakte in de Formule 1. Eind augustus nam hij met een Caterham deel aan de GP van België in Francorchamps. Maar dat werd geen succes. Lotterer moest na twee ronden met technische problemen naar de kant. Spa Medical & Extrication Team werd verkozen tot Official of the Year. .