België zal nog uit pijp moeten komen om podium te halen

België staat na twee van de drie reeksen op de zesde plaats in de Motorcross der Naties in Maggiora. Na de eerste reeks MXGP-MX2 (met een beresterke Strijbos op drie en Van Horebeek op vijf) stonden de Belgen nochtans aan de leiding. Na een slechte beurt van Brent Van Donink (pas 39ste in de MX2-Open na twee valpartijen) zakten The Belgian Knight weg in het klassement.

jüs

Amerika leidt voorlopig de dans, voor Frankrijk en Zwitserland. Alle landen mogen hun slechtste resultaat straks wel nog laten wegvallen. Dat opent dan weer perspectieven voor de Belgen. Maar dan zijn Strijbos en Van Doninck zo meteen in de laatste reeks (MXGP-Open) wel verplicht om een knalprestatie neer te zetten.

Anderson

Straf voorval in de tweede reeks: de Amerikaan Anderson, die de reeks won, werd op de meet nog in de nek gesprongen door de Japanner Notsuta. Anderson werd per brancard afgevoerd. Wat eerst op een heel zware blessure leek, blijkt nu toch nog enigszins mee te vallen. Hij zou er met een zware hersenschudding en wat kneuzingen van afkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer