© REUTERS

Memorial strikt twee olympische kampioenen

De olympische kampioenen Renaud Lavillenie (polsstokspringen) en Sally Pearson (100m horden) zijn aan de affiche van de 39e editie van de Memorial Van Damme (11/09) toegevoegd. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend op een persconferentie in Brussel.

Lavillenie hoopt op het WK in Peking (22-30/08) zijn eerste wereldtitel in openlucht te veroveren, om 11 dagen later af te zakken naar het Koning Boudewijnstadion. De Franse wereldtopper in het polsstokspringen, die begin maart in Praag met een sprong over 6m04 Europees indoorkampioen werd, wil in Brussel een sprong over 6 meter realiseren. Dat zou een stadionrecord zijn.

Op de 100 meter horden zullen Eline Berings en Anne Zagré het opnemen tegen de Australische Sally Pearson. De olympisch kampioene stond al vijf keer aan de start in Brussel, maar kon er nog nooit winnen. ‘In 2011 kwam Pearson zwaar ten val, terwijl ze toen alles had gewonnen in de Diamond League’, stelde organisator Wilfried Meert. ‘Ze houdt van Brussel, maar is enorm gefrustreerd dat ze hier nog nooit de zege kon binnenhalen. Een gemotiveerde olympisch kampioene is altijd welkom.’

Verder heeft de organisatie de onderhandelingen met het Jamaicaanse sprintfenomeen Usain Bolt al opgestart. ‘Zijn coach en manager bespreken zijn programma. Hij heeft zijn deelname aan de Diamond League-meetings van New York (13/06), Parijs (4/07) en Lausanne (9/07) al bevestigd. Als alles goed gaat, zal hij in Brussel aanwezig zijn. We hebben naast de 100m ook de 200m op het programma gezet, zodat hij eventueel op dat tweede nummer kan aantreden.’

Kunstenares Christine Comyn ontwierp, net zoals 10 jaar geleden, de affiche van de slotmanche van de IAAF Diamond League. Op haar schilderij, dat onthuld werd door Comyn zelf en Anne Zagré, is een hordeloopster te zien. Er werden al 15.800 tickets verkocht voor de Memorial Van Damme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer