Hacker gooit naaktfoto’s van tientallen sterren op internet

© IMAGEGLOBE

Jennifer Lawrence, Rihanna, Candice Swanepoel, Hillary Duff, Kim Kardashian en Kate Upton: het zijn maar enkele van de tientallen bekende sterren die afgelopen weekend slachtoffer werden van een drieste hacker. De hacker brak in op hun iCloud-account en gooide vervolgens de meest expliciete naaktfoto’s op het internet. De tabloids spreken nu al van het ‘grootste hackschandaal ooit’.

kidr

Vooral de foto’s van Jennifer Lawrence doen de ronde op het internet. De foto’s - ongeveer 60 in totaal - gaan van bikinifoto’s tot volledig naakt en tonen de actrice op verschillende locaties. De actrice, bekend van The Hunger Games, wil voorlopig enkel via haar woordvoerder reageren op de praktijken. ‘Dit is een flagrante overtreding van de privacy. De autoriteiten zijn verwittigd en wie de gestolen foto’s van Jennifer verspreidt, wordt onmiddellijk vervolgd’, klinkt het kwaad. Twitter is inmiddels al gestart met het verwijderen van de meest expliciete foto’s.

De foto’s van J-Law werden aanvankelijk op blog 4Chan gezet, waar een gebruiker aankondigde ‘nog honderden naaktfoto’s en -video’s van andere bekende sterren te zullen posten. De hacker loog niet: nog meer foto’s volgden en die vonden al snel hun weg naar sociale media als Reddit en Twitter. Jennifer Lawrence mag met 60 foto’s dan het grootste slachtoffer zijn, ook de iCloud-accounts van andere sterren werden gehackt. Onder meer Kate Upton, Ariana Grande, Kirsten Dunst, Rihanna, Candice Swanepoel, Hillary Duff, Avril Lavigne en Kim Kardashian staan op de lijst met gehackte accounts. Al beweren sommige dames dat de foto’s niet authentiek zijn. Anderen lijken te bevestigen dat de foto's echt zijn.

Mary Elizabeth Winstead, die onder meer in A Good Day to Die Hard speelt, bevestigt dat de foto's van haar echt zijn. 'Ik hoop dat diegenen die foto's bekijken die ik jaren geleden met mijn man in de privacy van mijn huis heb genomen zich goed voelen', tweette ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen