© JHS

Bekende dierenwinkel op Turnhoutsebaan failliet

Fantasia Reptiles, de dierenspeciaalzaak op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, is failliet. “Maar zondag heeft iemand al een bod gedaan”, zegt Steven Teughels van veilinghuis Hammertime.

jas

Het faillissement van Fantasia Reptiles kwam onverwacht. Vorige week maandag was de winkel nog open, maandagavond kregen de personeelsleden te horen dat ze niet meer moesten terugkomen, dinsdag was de zaak failliet.

De duizenden levende dieren, vogelspinnen, hagedissen, giftige slangen én een volledige kweekbatterij muizen, wachten nu op een overnemer. “In al die jaren is dit ongetwijfeld het meest opvallende faillissement dat ik ooit gezien heb”, zegt Steven Teughels van veilinghuis Hammertime. “Gelukkig blijft de vorige eigenaar de dieren nog voederen tot een overnemer gevonden is. Ik zou het niet durven.”

Er is veel interesse om Fantasia Reptiles over te nemen, zegt Teughels. Hij had verschillende dierenzaken van de Benelux aangeschreven en contact opgenomen met de Zoo van Antwerpen, Planckendael en Pairi Daiza, maar met wat geluk is die hulp niet meer nodig. “Zondag heeft iemand al een bod gedaan. Dat moet nog bevestigd worden en via de officiële kanalen gaan, maar de kans is dus groot dat de winkel deze week weer open is. Dat is een goede zaak, omdat het met zoveel levenden dieren niet te lang mag duren natuurlijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER