© Wim Hendrix

Antwerps duo lanceert ‘Nightwalkers’: “Schoenen met lichtjes kunnen ook stijlvol zijn”

Light-upsneakers, schoenen met lichtjes, hoeven niet per definitie fout te zijn. Dat vinden Antwerpenaren Mareno De Kort en Ivan De Goeyse, die hun eigen versie hebben gemaakt: ‘Nightwalkers’.

dbw,

Het begrip light-up shoe klinkt u misschien niet vreemd in de oren. In de jaren tachtig en negentig ontstond het als een hip sportschoen-gadget voor kinderen en tieners, maar in 2013 werd het concept nieuw leven ingeblazen. Met succes. Schoenreuzen als Nike palmden meteen een groot deel van de markt in, maar ook enkele kleinere spelers en start-ups zagen heil in het product en wilden er hun eigen licht op laten schijnen.

Op die manier ontstond ook Illumi, het geesteskind van Antwerpenaren Mareno De Kort en Ivan De Goeyse. Die laatste liet zich op een bepaald moment op café ontvallen dat hij als kind geen lichtgevende schoenen kreeg van zijn ouders. Vriend Mareno nam zijn smartphone en bestelde prompt twee paar schoenen. De sneakers bleken echter een teleurstelling. Ze waren kinderachtig, weinig smaakvol en hadden lelijke felrode led-lichten.

“Op dat moment besloten we voor lichtgevende schoenen te gaan waar je als volwassene wel mee naar buiten durft komen”, zegt De Kort. “Luxueus, stijlvol en kwalitatief. Illumi en de Nightwalkers waren geboren.”

Drie lichtstanden

De twee gingen op zoek naar de juiste leveranciers en partners om “de beste lichtgevende schoenen ter wereld” te produceren. Specialisten in de schoenindustrie, de led-technologie en zelfs de technische universiteit van Kortrijk werden mee in het bad getrokken. Na meer dan drie jaar ontwerpen en testen zagen de Nightwalkers het levenslicht. “De schoenen zijn handgemaakt van het fijnste kalfsleer en beschikken over een vooruitstrevende led-technologie”, zegt De Kort. “Ze geven een mooi, helder licht, zijn gemakkelijk aan en uit te zetten en beschikken over drie lichtstanden: zacht, normaal en intens. Verder beschikken ze over een mini-USB-oplader met batterijtjes die tot 1.000 keer herladen kunnen worden.

Online

Voorlopig zijn de Nightwalkers enkel online te koop, via hun eigen website Illumi.net, en via Kickstarter.com. Dat is een crowdfundingwebsite waar jonge ondernemingen hun producten aanbieden tegen kortingstarieven. Tot 1 november zijn de sneakers daar te koop, met kortingen tot 30% op de gewone prijs. Die bedraagt 249 euro.

www.illumi.net

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER