© Patrick Van Dyck

Boechoutenaar betaalt 946,42 euro voor vier Coldplay-tickets

Boechoutenaar Joris Godon (57) is er nog steeds niet goed van. "Via Viagogo bestelde mijn zoon vier tickets voor het optreden van Coldplay op 21 juni 2017 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Kostprijs: 946,42 euro."

Patrick Van Dyck

"De goesting om met mijn 3 kinderen naar Chris Martin en zijn kompanen te gaan kijken, is er nog. Maar de wrange nasmaak dat ik ben geflikt bij de aankoop van de kaarten, krijg ik maar niet doorgespoeld", vertelt Joris Godon. Ruim 236 euro per kaart voor een avondje Coldplay vindt hij te gek voor woorden.

Omdat Joris de dag van de kaartenverkoop zelf moest werken, had hij zijn zoon Thomas de opdracht gegeven de kaarten te bestellen. “De verkoop startte om 10u”, herinnert Joris zich. “Tien minuten later belde Thomas me op om te zeggen dat hij kaarten had weten te bemachtigen.” De euforie van de aankoop sloeg evenwel snel om, toen de kostprijs ter sprake kwam.

“Ik geef toe dat mijn zoon onvoorzichtig is geweest. Via de Google-zoekfunctie had hij 'tickets Coldplay' ingetikt. Via Icoldplay, de eerste site die werd voorgesteld, werd hij vervolgens doorverwezen naar Viagogo. Daar werden tickets aangeboden voor 174,32 euro. Mijn zoon heeft toen vier tickets voor die prijs besteld. Dat had hij uiteraard nooit mogen doen. Ik had hem gevraagd tickets te kopen voor 81 euro. Omdat Icoldplay de eerste site was die werd voorgesteld, dacht mijn zoon dat dat ook de officiële verkoopsite was. Niet dus."

Bovenop het al hoge bedrag van 174,32 euro per ticket, werden er ook nog afhandelings- en BTW-kosten verrekend voor een totaalbedrag van ruim 249 euro. "Een schande", vindt Joris.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER