© JAA

Jacht op vandaal die draad naast jaagpad telkens doorknipt

De gemeente maakt jacht op een vandaal die telkens weer de ijzerdraad doorknipt die fietsers verhindert om meteen na de helling bij sluis 9 de drukke Sluizenstraat op te rijden.

jaa

De gemeente besliste in het voorjaar om het oversteken van fietsers aan de fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten ter hoogte van de Venstraat veiliger te maken. “Vele fietsers staken net voorbij de bocht in de Sluizenstraat de drukke baan over. Niet ideaal gezien dit een route is met snel vracht- en autoverkeer”, weet schepen voor Mobiliteit Erik Block (CD&V).

Daarom plantten gemeentearbeiders een haag tussen het fietspad en de Sluizenstraat. Die geleidt de fietsers sindsdien 100 m tot bij het zebrapad iets verderop in de Sluizenstraat ter hoogte van het kruispunt van de Geuzenveldenstraat. “Daar kan de fietser samen met de voetganger veel veiliger oversteken”, aldus Erik Block (CD&V). “Op die plek is er een zebrapad en ook de zichtbaarheid is beter gezien de oversteekplaats verder van de bocht ligt.”

De gemeente, die intussen ook een 50 km per uur-begrenzing invoerde in de Sluizenstraat, meende op een eenvoudige manier een veiliger situatie gecreëerd te hebben voor de vele jonge fietsers die tussen de wijk Geuzenvelden en de scholen in het centrum pendelen. Maar dat blijkt buiten een vandaal gerekend die blijkbaar hardnekkig vasthoudt aan zijn ‘olifantenpaadje’, onmiddellijk na de helling van het sas.

“Die haag heeft tijd nodig om te groeien. Om onmiddellijk effect te sorteren en de fysische doorgang onmogelijk te maken werd ook een afscheiding geplaatst met paaltjes en ijzerdraad”, vervolgt schepen Block. “De draad wordt echter steeds opnieuw met doorgeknipt. De gemeentediensten moeten de afscheiding voortdurend vernieuwen.”

Block begrijpt het niet. “Waarschijnlijk gebeurt dit door een persoon die niet beseft dat hij via het jaagpad ook gewoon aan de Villerslei geraakt. Hoe dan ook, we zijn dit egoïstisch vandalisme beu en zullen al het mogelijke doen om deze persoon bij de kraag te pakken. De politie zal daartoe ook het nodige doen. Hij of zij is dus verwittigd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER