Castors Braine wint makkelijk in FIBA EuroCup, nederlaag voor Namen

Castors Braine heeft woensdag op de eerste speeldag van de EuroCup basketbal voor vrouwenteams het thuispubliek plezierd met een klinkende zege. De Belgische kampioen legde de Portugese kampioen Uniao Sportiva met 97-42 (rust: 52-27) over de knie.

De Amerikaanse Celeste Trahan-Davis was met 31 punten en 14 rebounds de afgetekende uitblinker bij Castors Braine. Ook de Amerikaanse Kahleah Copper (17), Julie Allemand (17) en Antonia Delaere (15) lieten dubbele cijfers optekenen. In de andere partij in groep F was het Spaanse Gerona met 66-83 te sterk voor het Duitse Rutronik Stars Keltern. Volgende week maakt Castors Braine de verplaatsing naar Gerona.

Namen ging op eigen parket de boot in tegen het Italiaanse Virtus Ragusa. Onder impuls van Belgian Cat Julie Vanloo, die 18 punten maakte voor de bezoekers uit Sicilië, werd het 43-64 (rust: 21-27). Sofie Hendrickx (11 punten) en Dita Rozenberga (11) waren de beste Naamse schutters. Op donderdag 3 november zakt Namen voor zijn tweede wedstrijd in groep E af naar het Tsjechische Nymburk, dat donderdagavond zijn openingspartij in en tegen het Franse Nantes afwerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer