© KH

Tweede klasse met acht kan al volgend seizoen

Het is best mogelijk dat de tweede klasse volgend ­seizoen al uit acht clubs ­bestaat. Vrijdag vergaderen de eersteklassers daarover, maar de meeste toonden zich al akkoord. Zaterdag is er een vergadering van de tweede­klassers met hetzelfde ­thema.

lvdw

Als er in eerste en tweede klasse een akkoord is, kan het snel gaan. Dan kan het op 30 juni op de Algemene Vergadering worden goed­gekeurd en is het volgend seizoen al van kracht. Clubs, vooral in tweede klasse, die niet akkoord gaan met de hervorming kunnen nog vertragingsmanoeuvres hanteren. Zo kunnen ze inroepen dat ze aan deze competitie begonnen zonder dat ze wisten dat dit op stapel stond.

Het is evenwel ook zo dat volgend seizoen clubs zonder licentie voor tweede klasse niet meer in tweede klasse mogen uitkomen. Op dit moment hebben elf van de achttien tweedeklassers de grootste moeilijkheden om die licentie te krijgen en voldoen alleen Eupen, OHL en Sint-Truiden aan alle voorwaarden om eventueel naar eerste klasse te promoveren.

Gisteren meldden we dat tweedeklasser SV Roeselare een plan indiende om naar een eerste klasse met zestien en een tweede klasse met slechts acht clubs te gaan. Er is dan maar één daler uit eerste en één stijger uit tweede klasse. Play-off 1 blijft uit zes clubs bestaan. Play-off 2 zou twaalf clubs (9 eersteklassers en nummers 2, 3 en 4 uit tweede klasse) tellen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL